Ingyenes tankönyv készül az informatikai biztonságról

Mindenki számára ingyenesen elérhető, az informatika (IT) biztonsági alapismereteit átfogóan ismertető könyvet tesz közzé elektronikus formában a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság (NJSZT) – közlte a szervezet.

A közlemény szerint az IT biztonság közérthetően című könyv a Nemzeti Kibervédelmi Intézettel együttműködve ismerteti a biztonsági alapismereteket, hangsúlyozottan nem informatikai tudásra építő nézőpontból. Elkészítését a QUADRON Kibervédelmi Szolgáltató Kft. támogatta.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem a letölthető tananyagai közé sorolja a kötetet, amely olyan kérdéseket foglal össze, mint a rosszindulatú szoftverek, az e-mail fenyegetettségek, a kártékony programok és botnetek, a mobileszközök fenyegetettségei, a zsarolóvírusok, a hozzáférés-védelem és a wifi eszközök biztonsági beállításai – áll a közleményben.

A kiadvány tanulmányozása nemcsak az egyéni felhasználóknak, civileknek, hanem a munkahelyi közösségeknek, munkáltatóknak is hasznos lehet (elérhetősége: njszt.hu/de/it-biztonsag-kozerthetoen)- hangsúlyozta Alföldi István, az NJSZT ügyvezető igazgatója a közleményben.