Számvitel 2017. – e-learning

Ismerje meg a 2017-es számviteli szabályokat, a Számviteli Törvény aktualitásait szakértő előadónk Kneitner Lea, okleveles közgazdász, okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő tolmácsolásában.

Kreditpontok

Mérlegképes könyvelők, könyvvizsgálók, adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők a megtekintésekért  kreditpontokat kaphatnak majd.   A kreditpontok igénylése folyamatban van!

Mérlegképes könyvelők (vállalkozási szakterület, nem számviteli témakör): folyamatban
Adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők: folyamatban
Könyvvizsgálók: folyamatban

Kérjük, kreditpont igényét a jelentkezési lap kitöltésekor az adatai megadásával jelezze!
Az egyedi felhasználónév és jelszó alapján a felvétel megtekintését a rendszer naplózza. Az NGM hivatalos állásfoglalásához igazodva kreditpont igazolást azon felhasználónk részére áll módunkban kiállítani, aki a teljes felvételsorozatot megtekintette, és egy-egy blokkot megszakítás nélkül, egymást követően, eltérő időpontban nézett végig! 

Részvételi díj

16.900 Ft + ÁFA

Kedvezményes ár:

9.900 Ft/fő + ÁFA, ha megrendelése augusztus 31-ig beérkezik hozzánk!

Videó

Kneitner Lea: Számvitel 2017. – 1. rész

 

 

Kneitner Lea: Számvitel 2017. – 2. rész

 

 

Kneitner Lea: Számvitel 2017. – 3. rész

 

 

Kneitner Lea: Számvitel 2017. – 4. rész

 

 

 

Minden jog fenntartva!

Ha hibásan jelenik meg a közvetítő ablakban az adás, kérjük kattintson az alábbi linkekre:

https://infoszfera.videosquare.eu/hu/channels/details/479,Szamvitel_2017.

Főbb témakörök

A számviteli törvény évközi módosítása a 2016. évi LXVI. törvénnyel (2017-ben alkalmazandó szabályok, IFRS)

Pontosítások az új számviteli irányelv átvételéhez  A 2016. üzleti év nyitóadataihoz és a 2016. évi beszámoló előző év oszlopához kapcsolódó módosítások  Az elengedett és a behajthatatlan tartósan adott kölcsön elszámolása  A hiányzó, megsemmisült értékpapír elszámolása  Pontosítások az IFRS-ek szerinti egyedi beszámolókészítéshez  Az új számviteli irányelv módosítása a 2014/95/EU irányelvvel  A nem pénzügyi kimutatás készítési kötelezettség alanya  A kimutatás tartalma  A jegyzett, de még be nem fizetett tőke feltöltése az eredménytartalékból példával  Követelések, vásárolt követelések elszámolása példával  A beszámoló közzétételével kapcsolatos változások  Könyvvizsgáló megbízásával, a könyvvizsgálói jelentés tartalmával kapcsolatos változások  Egyéb kisebb módosítások  A számviteli törvény 2016. év végi módosítása – a származékos ügyletekkel kapcsolatos kimutatási, elszámolási szabályok változásának ismertetése, az IFRS-ek szerinti egyedi beszámolókkal kapcsolatos pontosítások ismertetése

 

Osztalékelszámolás, zárás, beszámolókészítés

Az osztalékmegállapítás, osztalékelszámolás jogszabályi környezete  Az osztalék gazdasági tartalma  Osztalékmegállapítás kontra osztalékfizetés  Az osztalék, az osztalékelőleg könyvviteli elszámolása  A tulajdonos társaság elszámolása  Osztalékfizetés  Az osztalékelszámoláshoz kapcsolódó dokumentumok  Az előírt, de ki nem fizetett osztalék elszámolási lehetőségei  Fordulónapig történt események könyvelése, zárás előtti egyeztetések  A mérlegfordulónapig megtörtént gazdasági események könyvelése  Az értékcsökkenés megváltoztatásának lehetőségei  Zárás előtti egyeztetések  Mérlegegyezőség, analitika-szintetika egyeztetések  Eszközök, források számbavétele  Leltározás  Korrekciók végrehajtása, az értékkorrekciók könyvvitele  Fedezetképzés  Céltartalék  Eredménymegállapítás, zárás  Beszámoló – kire vonatkozik a beszámolókészítési kötelezettség?  Kinek milyen fajta beszámolót kell/lehet készíteni?  Az elektronikus beszámolás tapasztalatai  Az elkészített dokumentumok megőrzése

 

Egyéb módosítások

 • Kapott támogatások elszámolása
 • Új Ptk-val összefüggő módosítás (jegyzett tőke feltöltése adózott eredményből)
 • Értékpapírok egységes kezelése
 • Követelések, vásárolt követelések egységes kezelése
 • Üzleti vagy cégérték
 • Ellenőrzés megállapítása
 • Kiegészítő melléklet adattartalmának módosítása
 • Beszámoló közzététele
 • IFRS beszámolóhoz kapcsolódó módosítások
 • Uniós irányelvek változásaival összefüggő módosítások
 • Vállalatirányítási nyilatkozat
 • Könyvvizsgáló kijelölése
 • évi beszámoló 2016. évi szabályok szerinti rendezése
 • Az egyes jogi személyek átalakulásáról, egyesüléséről, szétválásáról szóló 2013. évi CLXXVI. törvény módosítása
 • A cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény módosítása
 • A szabályozott ingatlanbefektetési társaságokról szóló 2011. évi CII. törvény módosítása

Technikai követelmények

Adobe Flash lejátszó: Amennyiben Ön nem rendelkezik Adobe Flash lejátszóval, akkor kérjük telepítse a szoftvert! Adobe Flash lejátszó

Támogatott platformok: Windows XP/Vista/7, Linux, Mac OSX.

Támogatott böngészők: Mozilla Firefox, Opera, Internet Explorer és Safari.

Egyéb követelmények: JavaScript engedélyezése.

Hálózati követelmény: Minimálisan 800KBps-1MBps letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Mobil hálózat esetén vételi helytől és szolgáltatótól függhet a rendelkezésre álló sávszélesség.

A videó lejátszás engedélyezése: Egyes vállalati hálózatokban előfordulhat, hogy a szigorú tartalmi szűrési szabályok blokkolják a videó forgalmat. Ekkor a lejátszó hibaüzenetben tájékoztatja Önt (pl. “Az élő közvetítés nem elérhető”). Ebben az esetben kérjük, hogy forduljon saját rendszergazdájához! A lejátszáshoz minimálisan a HTTP-be ágyazott RTMP protokollt (tcp/80-as port a videó szerver felé) engedélyezni kell.

TESZT:

Esetleges hibajelenségek

1.

Hibaüzenet: “A felvételek megtekintéséhez az Adobe Flash Player szoftver egy újabb verziójára van szükség…”.

Megoldás: Töltse le, és telepítse az Adobe Flash lejátszó legfrissebb verzióját!

2.

Hibaüzenet: “Az élő közvetítés nem elérhető…”.

Megoldás: Valószínűleg a vállalati hálózat szigorú tartalmi szűrési szabályai blokkolják a videó forgalmat. Ebben az esetben kérjük, hogy forduljon saját rendszergazdájához!

3.

A lejátszás akadozik: Valószínűleg nincs elegendő sávszélesség a videó lejátszásához. (Hálózati igény: Minimálisan 800KBps-1MBps letöltési sávszélesség.)

Megrendelés feltételei

Egyéb információk:

Az infoszfera.hu honlapon közzétett film, videófelvétel és egyéb szerzői mű kizárólag a mű szerzője, az előadók, illetve az Infoszféra Kft. írásbeli engedélyével terjeszthető, közvetíthető a nyilvánosság felé, illetve tehető nyilvánosság számára hozzáférhetővé online felületeken. A konferenciák videófelvételeinek letöltése szigorúan tilos! Az Infoszféra Kft., a szerző és az előadók a megjelentetett felvételek, szakmai anyagok írásbeli engedély nélküli felhasználását a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 36. § (2) alapján megtiltják.

Technikai probléma esetén kérjük, hívja a 30-318-4455-ös telefonszámot!

Jelentkezési és részvételi feltételek:

1. A videokonferenciára/e-learning-re való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A jelentkezésről online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. A részvételi díjról átutalásos számlát küldünk.
4. A bejelentkezéshez szükséges egyedi felhasználónevet, jelszót, és az anyag(ok) elérhetőségét a számla kiegyenlítése után küldjük majd el a megrendelőnek.
5. Az egyedi felhasználónevek az első belépéstől számított 30 napig érvényesek!