Nyugdíjrendszert érintő szabályok változásai 2020.

Bérszámfejtők, tb ügyintézők, nyugdíj szakértők, bér- és munkaügyi vezetők országos konferenciája

Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából? Idén, vagy jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre? Mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? A konferencián gyakorlatias ismeretekkel, példákkal kapnak tájékoztatást résztvevőink a 2020-as nyugdíjszabályokkal kapcsolatban.

2019. október 17.
10:00 - 15:00
(Regisztráció: 9:30 - 9:55)
Danubius Hotel Arena ****

Főbb témakörök

*Ki vonulhat nyugdíjba 2020-ban? * A közalkalmazottak nyugdíjba vonulási szabályai * A „nők 40” kedvezményes nyugellátása * Hogyan alakul a nyugdíj összege 2020-ban? * Érdemes várni – nyugdíjnövelés korhatár feletti nyugdíjba vonuláskor * Nyugdíj melletti munkavégzés 2020-ban * Kire vonatkozik, és kire nem a 0,5 százalékos nyugdíjnövelés? * Hozzátartozói nyugellátások * Folytatódik az adategyeztetési eljárás * Mi történik a korhatár elérésekor korhatár előtti ellátás és megváltozott munkaképességű személyek ellátása esetén? * Új szolgálati idők * Ügyintézési tudnivalók gyakorlatiasan * Saját jogú ellátásokról * Öregségi teljes nyugdíj, öregségi résznyugdíj és a nők kedvezményes öregségi nyugdíja * Korhatár szerepe az öregségi teljes és résznyugdíjnál * Nők kedvezményes nyugdíja * Szolgálati idő, a szolgálati idő fogalma, milyen időszakok minősülnek nyugdíjra jogosító időnek (biztosításban töltött idők, megállapodás alapján szerezhető szolgálati idő, egyes ellátások folyósításának időtartama, tanulmányi idő, egyszerűsített foglalkoztatás időtartama, stb.) * Jogosultsági időről, a szolgálati idő és jogosultsági idő közötti különbségről * Az arányos szolgálati időről * A megállapodás alapján szerezhető szolgálati időről * A szolgálati idő igazolásának módjáról * Az adategyeztetési eljárásról * A nyugdíj összegének meghatározásáról, mitől függ a nyugdíj összege, a valorizációs szorzók jelentőségéről * Nyugdíjnövelés lehetőségéről * A rögzített nyugdíjról * Milyen kedvezményt biztosít a nyugdíj rögzítése? * Igényérvényesítési szabályokról * Hol, hogyan, milyen formában kell benyújtani a kérelmet? * Visszamenőleg mennyi időre állapítható meg a nyugellátás? * Le lehet-e mondani a nyugdíjról? * Nyugdíj folyósítása melletti keresőtevékenységről * Mikor van keresetkorlát, kinek jár a 0.5%-os növelés * Ki minősül saját jogú nyugdíjasnak, a nyugdíjas státuszhoz kapcsolódó joghatások vállalkozók esetében, munkaviszonyban állók esetében * A korhatár előtti ellátásokról, és a korkedvezményről dióhéjban * Sokan nem tudják, hogy ez az ellátás nem biztosít nyugdíjas státuszt, nem minősül öregségi nyugdíjnak * Korhatár előtti ellátás folyósítása melletti keresőtevékenységről * Az ellátásban részesülő státuszáról, a kereseti korlátról az átszámítás lehetőségéről * A nyugdíjprémiumra vonatkozó szabályról * Hozzátartozói ellátásokról * Özvegyi nyugdíj * Árvaellátás * Szülői nyugdíj * Kinek állapítható meg? * Milyen feltételekkel? * Meddig jár? * Mikor szűnik meg? * Hol, milyen formában kell igényelni, mit kell csatolni az igényhez? * A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól, a rokkantsági és rehabilitációs ellátásról * Jogosultsági feltételekről * Bejelentési kötelezettségről * Az ellátásban részesülő státuszáról * A keresetkorlátról * Az igényérvényesítés módjáról * Szakmai konzultáció

Részvételi díj

24.900 Ft/fő + ÁFA

 

KEDVEZMÉNYEK

17.900 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

21.900 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  október 1-ig beérkezik hozzánk.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Ebéd (igény esetén): 3990 Ft/fő + ÁFA

 

 


 

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk: Az ár tartalmazza az információs anyag és a reggeli frissítő, kávé költségét.

Az ebéd külön igényelhető, melyet az alap részvételi díj nem tartalmaz. Esetleges ebéd igényét a jelentkezési lapon jelezheti. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás (a reggeli bekészítés, valamint igény esetén az ebéd), mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a költségeket megbontjuk.

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020