Társasági jog, cégjogi változások az új Ptk.-ban

Gyakorlati jogi képzés

A parlament 2016. június 13-án elfogadta a polgári törvénykönyvet (Ptk.) módosító salátatörvényt. Az új Ptk. alapjaiban változtatja meg a társasági jog és a cégjog szabályait. Előadónk kiemeli a gazdasági társaságok szervezetének és működésének változásait, valamint hogy hogyan érinti az új törvény a cégek működését.

2016. augusztus 24.
10:00 – 13:00
(Regisztráció: 9:30)
Hunguest Hotel MILLENNIUM ***

Főbb témakörök

* Általános szabályok, a Harmadik Könyv alapelvei, jogi személy kritériumai

* A diszpozitivitás új alapelve, az egyes jogi személy formákra vonatkozó szabályozás megismerésének technikája

* A jogi személyek alapításának általános szabályai

* A jogi személy nyilvántartása, felügyelete, civil nyilvántartás

* A gazdasági társaságok rendszerszintű főbb változásai (nonprofit szféra, , diszpozitivitás és kogencia, Ptk. hatálya alá helyezkedés továbbra is nyitott kérdései)

* A gazdasági társaságok közös szabályai

* A Kkt., és a Bt.

* A Kft.

* Az Rt. (Zrt., Nyrt.)

* Átmeneti rendelkezések a Ptk-ban szabályozott egyes jogi személy típusok esetében

* Konzultáció

Részvételi díj

Ár: 16900 Ft/fő + ÁFA

Kedvezmények

30% kedvezménnyel 11.830 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek, és jelentkezésük augusztus 19-ig beérkezik hozzánk,

20% kedvezménnyel 13.520 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  június 24-ig beérkezik hozzánk,

10% kedvezménnyel 15.210 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  augusztus 17-ig beérkezik hozzánk.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk: Az ár tartalmazza az információs anyag és a reggeli frissítő, kávé költségét.

Az ebéd külön igényelhető, melyet az alap részvételi díj nem tartalmaz. Esetleges ebéd igényét a jelentkezési lapon jelezheti. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás (a reggeli bekészítés, valamint igény esetén az ebéd), mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a költségeket megbontjuk.

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020