Az iparterületek fejlesztését támogató uniós pályázat jelent meg

Az ipari parkok, iparterületek fejlesztését támogató pályázati felhívás jelent meg 19,4 milliárd forintos keretösszeggel a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében – tájékoztatta Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára.

Magyarországon parkok, iparterületek közül rengeteg van, ezek az ország teljes területét lefedik. Kihasználtságuk és fejlettségük regionálisan változó, többségük rendelkezik még beépíthető területtel és fejlesztési lehetőséggel – ismertette az államtitkár.

A pályázati felhívás a vállalkozói környezet és az üzleti infrastruktúra javítását segítő, önkormányzati tulajdonú ipariterületek, ipari parkok, tudományos és technológiai parkok fejlesztését kialakítását támogatja. Lehetőség van az alapinfrastruktúra kiépítésére, bővítésére, az iparterületek elérhetőségét segítő út- és közműberuházások fejlesztésére.

A támogatási kérelem benyújtására önállóan és konzorciumvezetőként kizárólag a megyei jogú városok önkormányzatai jogosultak.

A TOP valamennyi pályázati felhívása a megyék, megyei jogú városok saját fejlesztési elképzeléseit támogatja, szem előtt tartva a legfontosabb szempontokat, a munkahelyteremtést, a helyi gazdaság élénkítését és erősítését – hangsúlyozta Rákossy Balázs.


Széchenyi 2020