Okostelefonra is letölthető az elektronikus építési napló

Mobiltelefonra letölthető elektronikus építési napló t fejlesztett a Lechner Tudásközpont, az alkalmazással a felhasználók okostelefonon vihetnek fel napi jelentéseket és eseti bejegyzéseket a kivitelezés helyszínén, a megrendelők pedig saját készülékükön bármikor nyomon követhetik az építkezés fázisait – közölte a fejlesztő.

A közlemény szerint a Lechner Tudásközpont által fejlesztett mobil e-építési napló az első okostelefonos építésügyi alkalmazás, amelyet a tervek szerint hamarosan továbbiak is követnek.

Az építésügyi fejlesztés a hagyományos e-építési naplóval szinkronban működik, felépítése, hozzáférési hierarchiája és szabályai megfelelnek a hagyományos elektronikus építési napló szabályainak.

Az egyelőre android operációs rendszerrel működő okostelefonokra – majd augusztustól iOS-re is – kifejlesztett alkalmazással számítógép vagy laptop nélkül bárhol, gyors hozzáféréssel, kis adatforgalommal, biztonságosan elérhetővé válik az e-napló.Új napló megnyitása, vagy a törzsadatok felvétele továbbra is csak asztali gépen vagy laptopon lehetséges, de a leggyakrabban használt, az építési folyamatot végigkísérő jelentések menet közben is felvihetőek. A felület ugyanígy használható betekintésre, jelentések és bejegyzések olvasása mobiltelefonon is lehetséges.


Széchenyi 2020