Az új büntetőeljárásról szóló törvény – A Magyar Jogászegylet FSZ jogi továbbképzése

A büntetőeljárás jogi szabályozása 2018. július 1. napjától lényegesen megváltozik.

A szeminárium célja a büntetőeljárásról szóló XC. törvény alapvető fontosságú rendelkezéseinek bemutatása, kiemelve a hatályos törvényhez képest a jogalkalmazók számára meghatározó jelentőségű változásokat. Az új büntetőeljárási törvény szabályrendszerét két tapasztalt, gyakorló büntetőjogász ismerteti.

2018. május 08.
9:00 - 17:00
(Regisztráció: 8:30 - 8:55)
Hotel Hungaria City Center****

Főbb témakörök

Tematika:

1./ Alapvető  rendelkezések

2./  Büntető eljárásban résztvevő hatóságok (bíróság, ügyészség, nyomozó hatóság , egyéb szervek)

3./ Az eljárásban résztvevő  személyek (terhelt , védő, sértett, vagyoni érdekelt és egyéb érdekelt , segítők, támogatók, büntetőjogi cselekvőképesség szabályai, különleges bánásmód biztosítása)

4./ Az eljárási cselekményekre vonatkozó általános szabályok (általános szabályok: költségkedvezmény, soron kívüli eljárás, eljárás elhúzódására alkalmas indítványik, nyilatkozatok elintézése, különleges bánásmód  szabályrendszere, adatkezelés- adatvédelem- minősített adat, ügyirat megismerés szabályai, tájékoztatás, jelenlét biztosítása,  telekommunikációs eszköz használata, elektronikus kapcsolattartás)

5./ Bizonyítás

6./  Leplezett eszköz használata

7./  Kényszerintézkedések  (általános szabályok,  személyi szabadságot érintő és vagyont érintő kényszerintézkedések fajtái, szabályozása)

8./ Előkészítő eljárás

9./ Nyomozás

10./  Bírósági eljárás általános szabályai

 • jelenlét a tárgyaláson,
 • határozathozatal a bírósági eljárásban,
 • bírósági eljárás a vádemelés előtt intézkedés a vádemelés alapján,
 • előkészítő ülés,
 • tárgyalás,
 • polgári jogi igény érvényesítése és elbírálása,
 • elsőfokú bíróság határozatainak rendszere,
 • fellebbezés szabályai.

11./ Másodfokú bírósági eljárás

 • Felülbírálat terjedelme,
 • Kötöttség az elsőfokú bíróság tényállásához-megalapozatlanság,
 • súlyosítási tilalom,
 • másodfokú bírósági eljárás és határozatok rendszere,
 • fellebbezési jog és korlátai.

12./ Harmadfokú eljárás szabályai

13./ Másodfokú és harmadfokú bíróság hatályon kívül helyező végzése elleni fellebbezés

14./ Rendkivüli jogorvoslatok fajtái és a jelenlegi szabályozástól eltérő rendelkezések ( kiemelendő: egyszerűsített felülvizsgálat szabályai )

15./ Külön eljárások fajtái és a jelenlegi szabályozástól való eltérés

16./ Különleges eljárások – büntetőeljáráshoz kapcsolódó egyéb eljárások – kegyelmi eljárás (kiemelve: az összbüntetés és a kártalanításra vonatkozó eljárás)

Részvételi díj

29.900 Ft/fő + ÁFA

KEDVEZMÉNYEK

40% kedvezménnyel 17.940 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

30% kedvezménnyel 20.930 Ft/fő + ÁFA,  ha jelentkezése  április 25-ig beérkezik hozzánk.

10% kedvezménnyel 26.910 Ft/fő + ÁFA,  ha jelentkezése  május 3-ig beérkezik hozzánk.

A MAGYAR JOGÁSZEGYLET FŐVÁROSI és PEST MEGYEI SZERVEZETÉNEK tagjai 50% kedvezménnyel jelentkezhetnek a rendezvényre!

 

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Ebéd (igény esetén): 3800 Ft/fő + ÁFA

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk: Az ár tartalmazza az információs anyag és a reggeli frissítő, kávé költségét.

Az ebéd külön igényelhető, melyet az alap részvételi díj nem tartalmaz. Esetleges ebéd igényét a jelentkezési lapon jelezheti. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás (a reggeli bekészítés, valamint igény esetén az ebéd), mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a költségeket megbontjuk.

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020