Bizalmi vagyonkezelés – Lehetőségek, korlátok, jogszabályi háttér

Kiscsoportos jogi szeminárium

A bizalmi vagyonkezelés idén tavasszal ünnepelte 8. születésnapját. A kezdeti bizonytalanság után mostanra egyre többen és magabiztosabban nyúlnak ehhez a szerződéses formához, legyen szó családi ügyekről, vagyonvédelemről vagy akár üzleti célú felhasználásról. Számviteli, adózási szakemberek, pénzügyi vezetők, jogtanácsosok és ügyvédek részére kialakított gyakorlatorientált előadásunk keretében a résztvevők a nem üzletszerű bizalmi vagyonkezelés jogi és adózási környezetét ismerhetik meg.

2022. november 24.
10:00 – 13:00
(Regisztráció: 9:30 - 9:55)
Online ÉLŐ előadás - Microsoft Teams

Főbb témakörök

• Bizalmi vagyonkezelési szerződés: Bizalmi vagyonkezelés alanyai
Bizalmi vagyonkezelés tárgya
Bizalmi vagyonkezelés korlátai
Vagyonleltár szerződéskötés előtt
Szerződéskötéshez
Nem üzletszerű bizalmi vagyonkezelési jogviszony nyilvántartásba vétele: Nem üzletszerű bizalmi vagyonkezelési jogviszony nyilvántartásba vételének folyamata
Kérelem és mellékleteinek benyújtása
Kötelező formai és tartalmi elemek
Bizalmi vagyonkezelési szerződés és egyéb mellékletek tipikus hiányosságai
Bejelentési bizonyítvány
Bizalmi vagyonkezelés számviteli és adózási szabályai: A vagyonrendelés adózása
A vagyonkezelés adózása
A vagyonkiadás adózása
Adóeljárási szabályok
Tényleges tulajdonos azonosítása bizalmi vagyonkezelés esetén
Konzultáció

Részvételi díj

24.900 Ft/fő + ÁFA

Kedvezmények

10% kedvezménnyel 22.410 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk: 

Az ár tartalmazza az online előadáson való részvétel díját és a kiadvány anyagát elektronikus formában.

Az online élő előadás (webinárium) Microsoft Teams alkalmazáson keresztül kerül közvetítésre. Az alkalmazás az következő linken tölthető le: Microsoft Teams letöltés (az alkalmazás letöltése és használata ingyenes) A Microsoft Teams használatával kapcsolatos tájékoztatónkat itt találja>>

A részvételhez az alkalmazás letöltése nem feltétel, mert az előadás a szoftver online verziójában is követhető.
Az előadáshoz bármilyen eszköz segítségével csatlakozhatnak, de amennyiben van rá lehetőség ajánlott asztali számítógép vagy laptop használata. Az élő előadáshoz való teljes becsatlakozáshoz mikrofon és webkamera nem kötelező, de a kommunikáció során segítséget nyújthat!

Hálózati követelmény: Minimálisan 15 MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

 

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre és a részvételi díjat előzetesen megfizették.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020