Lámpaláz labor, a stresszmentes előadás – Hogyan küzdhető le a lámpaláz?

Konferencia Dr. Prezi szervezésében

Retteg a nyilvános szerepléstől?
Már az előadás előtt bajban van, stresszel, miközben csak magabiztosságra vágyik?

Itt az idő, hogy változtasson ezen!

Konferenciánkat ajánljuk mindazoknak, akiknek a nyilvános szereplés, a vizsga, a meetingen való prezentáció vagy bármilyen felszólalás egy értekezletem stresszt, a lámpaláz miatt nehézséget okoz.

A konferencia előadásain több, mint 50 technikát kínálunk, melyek közül a résztvevő választhatja ki, hogy a jövőben melyiket, vagy melyek kombinációit alkalmazza a lámpaláz leküzdésére!

 

Kétféle ember létezik:
az egyik, aki beismeri, hogy lámpalázas, a másik pedig, aki nem meri ezt bevallani.

Mindkét típusnak tudunk segíteni!

DrPrezi

VEGYEN RÉSZT A KONFERENCIÁN
és az általunk mutatott technikák segítségével szabaduljon meg
végre a szorongástól!

 

A pazar előadások mellett Könyvbemutatóra is sor kerül!

Sőt! Minden résztvevő megkapja a Lámpaláz Labor különleges kötetét!

Ebben a könyvben Dr. Németh Zoltán, azaz Dr. Prezi és társai osztják meg tudásukat az olvasókkal.

2022. szeptember 22.
9:00 - 17:35
(Regisztráció: 8:30 - 8:55)
TILIANA HOTEL

Főbb témakörök

 

A lámpaláz fázisai

Florian Mueck, a nyilvános beszéd fejlesztés egyik európai nagyágyúja szerint a lámpaláznak különböző fázisai vannak.

Lámpalázból izgalom!

A cél, hogy mindenki bátran kísérletezve, önfeledten találja meg a hozzá leginkább illő lámpaláz csillapító technikákat.

A World Café technikának köszönhetően nyíltan beszélhetünk frusztráló esetekről, amelyekkel a rendezvény után már magabiztosan nézünk szembe.

.

 

 

9:00-9:10  Keynote (dr. Németh Zoltán)

 

11:30-12:00 Gyenis András: Illat vs. Lámpaláz

Az utóbbi években soha nem látott mértékben értékelődtek fel a természetes gyógymódok és egészségmegőrző megoldások, így nem csoda, hogy az esszenciális olajok is reneszánszukat élik. Az élet minden területén, így egy előadásra készülve is jó szolgálatot tehetnek: melyeket válasszuk a felkészülés során, hogy kihozzuk magunkból a maximumot, hogyan csillapítsuk segítségükkel a lámpalázat, és mely illóolajok fokozhatják a teljesítményünket az előadás alatt is?

 

11:00-11:30 Nagy Judit: Korlátokból lehetőségek
(az előadás ONLINE lesz!)

Mindannyiunknak megvan a maga története, ezért hiszem, hogy az egyéni megoldása is. Találj rá a sajátodra, hogy egy másik lámpa éghessen Benned! Hogyan? Egy kicsit coaching szemléletű előadóként vezetlek majd. Kíméletlen őszinteséggel megosztom a saját történetemet és adok három szempontot: fókusz, érzelmek, történetmesélés. Melléjük egy-egy kérdést, hogy ráláss, azokra a korlátozó hiedelmekre, amelyek forrásai lehetnek a lámpalázadnak és azokra a lehetőségekre, amelyek támogathatnak a ledöntésükben. Válaszaid az első lépések lehetnek ahhoz, hogy a lámpaláz helyett a hatóerő nőjön Benned!

 

12:00-12:30 Pintér Dóra: Abszolút bátorság: a Másik tekintete előtt megállni

A lámpaláz a kitettségből fakadó izgalom és a szorongás sajátos egyvelege, voltaképpen egyfajta sokk, amely mind testi, mind mentális szinten tünetekkel kísért. A kitettség a Másik tekintete előtt való védtelenség, az, amikor tudatosodik bennem, hogy látható vagyok, s ilyen módon sebezhető is. A lámpaláz érzése a szégyennel rokon, fenomenológia szempontból hasonló a szerkezete, közel azonos módon élem át, mégis fontos különbség, hogy az előbbi feltételezésen alapszik, egy lehetséges végkimenetel, tulajdonképpen a fantázia implikálja, míg a megszégyenülés egy hiba konkretizációja, amelyet már elkövettem – az időstruktúrát tekintve az egyik a már megtörténtben, a közelmúltban gyökeredzik, míg a lámpaláz a közeljövőtől, a jelen pillanatban nyújtott teljesítményem következményeitől, tehát magától a majdani, elképzelt megszégyenüléstől  való félelem.

Feltárom az élményt, és ennek mentén nyújtok segítséget abban, hogy a gyakorlatban ez milyen módon formálható át, hogyan lehet vele megküzdeni, miként keretezhető át a kitettség tapasztalata. Mindezt a szégyen érzésével való párhuzamba állítás teszi igazán jól érthetővé és illusztratívvá. Szakmai hitvallásom, hogy a fenomenológia hasznos eszköznek bizonyul az önsegítés és az önfejlesztés terén is, ezért nem félek a filozófiát a hétköznapi kihívások során gyakorlati módon hasznosítani.

 

14:00-14:30 Limpár Imre: Az önstabilizáció titkos összetevői

Lámpaláz, izgulás, félelem, aggódás, szorongás, rettegés. Egyetlen hatalmas pallosként képesek lecsapni ránk és életünkre. Damoklész kardja ott lebeg kicsit mindannyiunk felett. Pszichológiai értelemben azonban nem az a kérdés, lecsap-e, hanem, hogy felkészülünk-e arra a bizonyos pillanatra.

A legtöbben csak tüzet oltanak egész életükben, mentik az épp menthetőt. De lehet-e ezt másképp!? Az alapkérdés ez: milyen önstabilizációs repertoárt alakíthatunk ki, mi a külső-belső mozgásterünk baj esetén, amikor pszichés egyensúlyunk instabil állapotba került?

 

14:30-15:00  T. Bieniek Ildikó: Hagyd, hogy a tested érted dolgozzon!

A lámpaláz olyan stresszreakciókat aktiválhat, amik üzenet-torzító testbeszédi jelzéseket hívnak elő, ezek viszont éppen, hogy ellenünk hatnak. Remegő kezünk (ahogyan hangunk is) gyengítheti tárgyalási pozíciónkat; „összeroskadó tartásunk” előadói kijelentéseinket kérdőjelezheti meg; riadt lepkeként ugráló tekintetünk, önkéntelen babráló mozdulataink pedig akár egy betölteni kívánt pozíció iránti lelkesedésünket rejthetik el a minket megfigyelők elől.

Mi a kulcs ahhoz, hogy egy téttel bíró szituációban a testünk ne ellenünk, hanem értünk dolgozzon? Milyen rejtett kapaszkodókat „találhatunk” egy-egy nehéz helyzet során a minket körülvevő emberekben?

 

15:00-15:30  Schirm Anita: A beszéd sava-borsa

A lámpaláz kapcsán szinte mindenkinek eszébe jut az ö-zés és a töltelékszavak túlzott használata. Ezek általában nem festenek az előadóról túl kedvező képet. Igen ám, de ezek az elemek valójában arra is képesek, hogy megragadják a hallgatóság figyelmét, sőt, a mondanivaló visszaidézésében is segíthetnek, valamint spontánabbá, természetesebbé is tehetik az előadást. Úgyhogy ahelyett, hogy attól félnénk, hogy akaratlanul is becsúsznak a megszólalásainkba, inkább tanuljuk meg tudatosan használni őket, s töltsük meg a beszédünket velük.

 

15:30-16:00 Parák András: Szelídíts szorongást előadóként!

Hogyan lehet harmonikusan együtt létezni az izgulással nyilvános beszédek előtt? Az előadás részben a saját történetemből táplálkozik. A saját, szorongással kapcsolatos útkeresésem, a pszichológiai szakirodalom, egy csepp keleti bölcsesség és egy csepp nyugati filozófia alapján szeretném bemutatni, hogy milyen mélyebb önismereti tényezői vannak az előadói teljesítménynek; milyen szemléletet lehet elsajátítani, hogy a szorongás ne gátoljon a nyilvános beszédben; és hogyan találd meg a saját karakteredhez illő, önazonos előadásmódot.

 

16:20-16:45 Kocsis Zsuzsa: Lámpaláz vs. tudatosság

Nem a lámpalázzal van a baj… A „hiba az Ön készülékében van”, amely nem jól dekódolja a figyelmeztetést.

Azt a figyelmeztetést, amely belül kong, mint a vészharang, hogy dolgozz magadon.

Azt a vészharangot, amely arra enged következtetni, hogy a tudatosság nincs jelen.

Az a tudatosság hiányzik, amely engedné a rálátást arra a belső hangra, amit magadnak mondasz…

Arra, amit magadnak mondasz mielőtt kiállsz a világot jelentő deszkákra, jelentsen is ez bármit.

Kész vagy arra, hogy megmutassam neked, hogy „mit adsz el magadnak”?

Biztos, hogy hallani szeretnéd, hogy mi az akadálya?

A belső párbeszéded, amire nem vagy tudatos…

 

16:45-17:10 Ruff-Kiss Ágnes: Védőoltás a lámpaláz ellen: beszédtechnika

Hangod rengeteget árulkodik rólad. Azt is közli a világgal, hogy épp izgulsz, félsz vagy bizonytalan vagy. Amikor bokáig süllyedsz az izgalomban és a vizsgadrukk arcpirító érzése nyomja már minden porcikádat, olyan felfokozott idegi állapotot élsz át, ami a tested – részben – egy teljesen normális reakciója. Önvédelmi reflexünk ott kezd abnormálissá válni, ha nem tudjuk ezt az ösztönös reakciót kordában tartani, sőt akár előnyünkre fordítani.

Miben segíthet a beszédtechnika, hogy kivédd a lámpalázat? Számos egyszerű beszéd-vonatkozású módszer létezik a nyilvános beszéd okozta szorongás kezelésében. Az előadás során kipróbálunk néhányat, amelyek segítségével jelentős lépéseket tehetünk a félelmeink csökkentésére.

 

17:10-17:35  Preszeller Dóra: A lámpaláz (meg)oldása meditációval

A lámpaláz a “fejedben van”. A lámpaláz kizökkent a jelen pillanatból a jövőbe a sok “mi lesz ha..” kérdésekkel és hatalmas stresszt tud okozni. Ennek megoldására tökéletes módszer a meditáció, mely több ezer éve ad mentális megnyugvást gyakorlóinak és segíti az érzelmeink feldolgozását. Ahogy a testünket eddzük, úgy az elménket is lehet. A tudatos jelenlét gyakorlásával és a meditáció erejével elérheted, hogy a lámpalázat ne ellenségnek tekintsd, és a mindennapjaidban is tapasztalni fogod a sok pozitív változást.

 

 

Részvételi díj

52.000 Ft + Áfa

KEDVEZMÉNYEK

40.000 Ft/fő + Áfa, ha egy cégtől ketten, vagy többen jelentkeznek.

            • Részvétel a konferencia előadásain
            • Ebéd és napközbeni frissítők
            • Lámpaláz Labor könyv

Jelentkezési és részvételi feltételek

Az ár tartalmazza:

 • Részvétel a konferencia előadásain
 • Ebéd és napközbeni frissítők
 • Lámpaláz Labor könyv

 

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020