Munkába járás és üzleti utazás költségelszámolása, különbségek

Országos szakmai konferencia adózási, bérügyi szakemberek, vezetők részére

A munkába járás és az üzleti utazás költségeinek megtérítése mind anyagilag, mind az adminisztrációt tekintve nem kis feladatot ró a munkáltatókra.

A szabályok évről évre alig változnak, de a mindennapokban számos rendhagyó kérdés merül fel. Ilyen például az e-jegy elszámolása, az elektromos kerékpár költségtérítése, a közösségi autókkal történő munkába járásra, vagy üzleti utazás. A külföldi állampolgárok hazautazása vagy a magyar állampolgárok külföldi távmunkája szintén érdekes terület. Csakúgy mint a külföldi üzleti utazás meghosszabbítása személyes célokból.

Az előadás során gyakorlati példákkal megvilágítva kerülnek ismertetésre az ide vonatkozó szabályok.

2022. október 18.
10:00 - 13:00
(Regisztráció: 9:30 - 9:55)
Online ÉLŐ előadás - Microsoft Teams

Főbb témakörök

Munkába járással kapcsolatos szabályok
• Munkába járás térítése az szja rendszerében, munkáltató térítési kötelezettsége, a térítés mértéke
• Bevétel, nem bevétel
• Szja tv és a Korm. rendelet kapcsolata
• Fogalmak
• Költségtérítés mértéke közösségi közlekedésnél
• Elszámolásra vonatkozó gyakorlati tudnivalók
• Költségtérítés gépjármű használatakor
• Csoportos személyszállítás
• Helyi utazási bérlet adózása
Üzleti utazás költségeinek megtérítése
• Tevékenység bevétele
• Mit nem kell bevételként figyelembe venni?
• Egyes meghatározott juttatások
Szakmai konzultáció, a résztvevők kérdéseinek megválaszolása

Részvételi díj

21.900 Ft/fő + ÁFA

KEDVEZMÉNYEK

14.900 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

15.900 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése október 14-ig beérkezik hozzánk.

Jelentkezési és részvételi feltételek

Az ár tartalmazza a kiadvány anyagát elektronikus formában.

Az online élő előadás (webinárium) Microsoft Teams alkalmazáson keresztül kerül közvetítésre. Az alkalmazás az következő linken tölthető le: Microsoft Teams letöltés (az alkalmazás letöltése és használata ingyenes) A Microsoft Teams használatával kapcsolatos tájékoztatónkat itt találja>>

A részvételhez az alkalmazás letöltése nem feltétel, mert az előadás a szoftver online verziójában is követhető.
Az előadáshoz bármilyen eszköz segítségével csatlakozhatnak, de amennyiben van rá lehetőség ajánlott asztali számítógép vagy laptop használata. Az élő előadáshoz való teljes becsatlakozáshoz mikrofon és webkamera nem kötelező, de a kommunikáció során segítséget nyújthat!

Hálózati követelmény: Minimálisan 15 MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

 

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre és a részvételi díjat előzetesen megfizették.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

További rendezvényeink

Széchenyi 2020