Hogyan változnak a nyugdíjszabályok?

Ki vonulhat nyugdíjba jövőre? Mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? A konferencián gyakorlatias ismeretekkel, példákkal kapnak tájékoztatást résztvevőink a 2021-es ismert nyugdíjszabályokkal kapcsolatban is. Tegye fel saját kérdéseit a konzultáció során!

2020. október 14.
10:00 - 15:00
(Regisztráció: 9:30 - 9:55)
Hunguest Hotel MILLENNIUM ***

Főbb témakörök

*A kötelező állami, társadalombiztosítási nyugdíjrendszer által biztosított nyugellátásokról
* Az öregségi nyugdíjról (korhatár, jogosultsági feltételek)
* A nők kedvezményes nyugdíjára vonatkozó eltérő szabályokról (jogosultsági idő, szolgálati idő fogalmáról)
* Nyugdíj összegének meghatározásáról (nyugdíj alapját képező átlagkereset számításánál figyelembe vehető jövedelmekről, a számítás módjáról)
* A korhatár előtti ellátásokról
* A nyugdíjas státusz jelentőségéről
* A „nyugdíjas” munkajogi fogalmáról és társadalombiztosítási fogalmáról
* Ki minősül munkajogi szempontból nyugdíjasnak, mit jelent ez a munkáltató szempontjából?
* Ki minősül társadalombiztosítási szempontból nyugdíjasnak, mit jelent ez a járulékfizetési kötelezettség szempontjából?
* A nyugellátásban részesülő munkavállaló és az egyéb ellátásban (korhatár előtti ellátásban, rokkantsági, rehabilitációs ellátásban részesülő munkavállaló járulékfizetésére vonatkozó szabályokról
* Hogyan alakulnak ezek a szabályok munkavégzésre irányuló egyéb jogviszony esetében?
* Hogyan változtak meg 2020. július 1-ét követően az ellátások mellett végzett keresőtevékenység esetében a kereset korlátozására vonatkozó szabályok? * Mely esetekben szünetelteti a nyugdíjfolyósító szerv a nyugdíj, illetve egyéb ellátások folyósítását
* A 0.5%-os növelésre vonatkozó szabály sorsa, kik jogosultak 2021-től növelésre?
* Az igény érvényesítéséről, és az egyfokú hatósági eljárásról (a közigazgatási döntések elleni jogorvoslat változásáról)
* A 13. havi nyugdíj visszavezetéséről
* A hozzátartozói ellátásokról (özvegyi nyugdíj, árvaellátás)
* A megváltozott munkaképességű személyek ellátásairól, a rokkantsági és a rehabilitációs ellátásról
* A rokkantsági és a rehabilitációs ellátásban részesülők foglalkoztatása
* Hogyan alakul a járulékfizetési kötelezettség, a kereseti korlát
* Munkáltatói felmondás esetén milyen jelentősége van az ellátás típusának (rokkantsági, vagy rehabilitációs ellátás)?
* Munkajogi szempontból mikor minősül megváltozott munkaképességűnek a munkavállaló (pótszabadság, rehabilitációs hozzájárulás szempontjából)?
* Szakmai konzultáció

Részvételi díj

25.400 Ft/fő + ÁFA

 

KEDVEZMÉNYEK

19.400 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

22.400 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  szeptember 30-ig beérkezik hozzánk.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Ebéd (igény esetén): 3500 Ft/fő + ÁFA

 

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk: Az ár tartalmazza az információs anyag és a reggeli frissítő, kávé költségét.

Az ebéd külön igényelhető, melyet az alap részvételi díj nem tartalmaz. Esetleges ebéd igényét a jelentkezési lapon jelezheti. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás (a reggeli bekészítés, valamint igény esetén az ebéd), mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a költségeket megbontjuk.

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

További rendezvényeink

Széchenyi 2020