Változások a társadalombiztosítási ellátásokban 2024.

Tb. konzultáció Dr. Bogdán ZsuzsannávalIdén jelentős változások zajlottak az egészségbiztosítás területén. Július 1-től hatályba lépett a Tb. kifizetőhelyek elszámolását alapjaiban megváltoztató jogszabálymódosítás, változott a Tb. kifizetőhelyek elszámolása, statisztikai adatszolgáltatása.
2024. januárjától újabb változások jönnek, melyekre idén utoljára egy tb. reggeli keretében szakértő előadónk segítségével tudnak felkészülni!

2023. december 15.
9:00 - 11:00
(Regisztráció: 8:30 - 8:55)
Online ÉLŐ előadás - Microsoft Teams

Főbb témakörök

• Az új adatszolgáltatás tükrében, a társadalombiztosítási kifizetőhelyek által kötelezően használandó nyomtatványok felülvizsgálatának eredménye
• Az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak igénylése: új nyomtatványok, SZÜF-ös felületen történő beküldés
• „Foglalkoztatói igazolás” – „Igénybejelentés” egységesítése és – egyszerűsítése
• Új formanyomtatvány bevezetése. az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásait érintő módosításokról, pontosításokról
• A keresőképtelenség fogalmának pontosítása a közegészségügyi okból történő eltiltás esetében
• Minimálbér emelésével az ellátások maximum összegének változása
• A gyed maximumok felülvizsgálatával kapcsolatos teendők
• Nyugdíj és nyugdíjszerű ellátások emelésével kapcsolatos információk
• Családtámogatási területen történő pontosítások, módosítások
• Nem maradhatnak el a fedezeti rendszer érintő változások sem: a Tbj szerinti minimálbér, valamint a változás hatása a járulékkötelezettségre
• Nemzetgazdasági szintű bruttó átlag kereset
• Az egészségügyi szolgáltatási járulék 2024 évi összege
• Járulékalapot képező jövedelmek változása, megállapítása a harmadik állam állampolgárainak Magyarországról történő kiküldetése esetén
• A foglalkoztatottak járulékfizetési alsó határa esetében, különösen a mentesített körre tekintettel
• Magyarországon történő munkavégzéskor, az utólagosan kifizetett jövedelmek (pl. jutalom, bónusz)
• Az egyéni vállalkozók járulék- és szociális hozzájárulási adókötelezettségét érintő változások
• Konzultáció

Részvételi díj

19.900 Ft/fő + ÁFA

KEDVEZMÉNYEK

15.900 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

 

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Jelentkezési és részvételi feltételek

A jelentkezés fizetési kötelezettséget von maga után. A regisztráció után a megadott e-mail címre visszaigazolást küldünk. Kérjük, a részvételi díjat legkésőbb az online élő képzés napjáig, de lehetőség szerint a számlánk beérkezte után mielőbb, a számlaszámra való hivatkozással szíveskedjen kiegyenlíteni, mivel a belépési kódokat, amivel az online képzést elkezdhetik, a részvételi díj kifizetése után tudjuk elküldeni!

TECHNIKAI KÖVETELMÉNYEK:

  • Az online élő képzés (webinárium) Microsoft Teams alkalmazáson keresztül fog történni. Az alkalmazás az következő linken tölthető le: Microsoft Teams letöltés (az alkalmazás letöltése és használata ingyenes)
  • A részvételhez az alkalmazás letöltése nem feltétel, mert a képzés a szoftver online verziójában is követhető, de abban a verzióban egyes funkciók korlátozva vannak.
  • A képzés bármilyen eszközön követhető, de amennyiben van rá lehetőség ajánlott az asztali számítógépen vagy a laptopon történő csatlakozás. Az élő képzéshez való teljes becsatlakozáshoz mikrofon szükséges, a webkamera nem kötelező, de a kommunikáció során segítséget nyújthat!

Hálózati követelmény: Minimálisan 15 MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A képzésre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a képzés megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A képzésről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A képzésen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a képzésre, a részvételi díjat előzetesen megfizették.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a képzésről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

 

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a képzés előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a képzés közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a képzésen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020