Utazási irodák, utazásszervezők és közvetítők országos konferenciája 2020.

Utazásszervező és közvetítő tevékenység adózási, számviteli, áfa és számlázási sajátosságai 2020-ban

Az idegenforgalom utazásszervező és közvetítő tevékenység, utazási irodák 2020-as adó, számviteli, áfa és számlázási szabályairól nyújt szakmai tanácsot, felkészítést idei konferenciánk. Neves előadóinktól a nap folyamán elsajátíthatja a szükséges ismereteket.

2020. február 10.
10:00 - 15:00
(Regisztráció: 9:30 - 9:55)
Hotel Hungaria City Center****

Főbb témakörök

* Az utazásszervezési szolgáltatást nyújtó adóalanyokra vonatkozó áfa szabályok 2020.

* Árrés adózás * Önálló pozíciószámos árrés adózás megszűnt 2020-tól * Kiutaztatás, beutaztatás adózási szabályai * Számlázás szabályait érintő változás * Számla adatszolgáltatás kiterjesztése 2020. július 1-től, 2021. január 1-től, amely az utazásszervezési szolgáltatásnyújtásokat is érinti * Utazásszervezési szolgáltatás fogalma, utas fogalma változik 2021-től

* Utazási irodák adózását érintő gyakorlati kérdések * Adóváltozások az utazási irodáknál

* SZJA kedvezmények, pl. a négy- vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezménye (jogosulti kör, jogosultsági időszak, a kedvezmény alapja, érvényesítésének módjai, hatályba léptető rendelkezések)

* Szociális hozzájárulási adó új és módosuló adómentes jogcímek (sporttal kapcsolatos adómentes szabályok, egyéb mentességek) * A szociális hozzájárulási adó mértéknek évközi csökkentése * Az átmeneti szabályok alkalmazása a gyakorlatban * Nyugdíjasok mentessége

* Egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás (Ekho) * Nemzetközi sportszövetség munkavállalójára vonatkozó szabályok * 2020. július 1-jétől a járulékszabályokban bekövetkező változások * A biztosítottak körének változása, különös tekintettel a nyugdíjas foglalkoztatottakra

* Adóeljárás változásai * Áfa szabályozás változása a gyakorlatban * Teendők a kiutazásnál, a beutazásnál, és a rendezvényszervezésnél * Pozíció számok lezárásának következményei * Utazásszervezés és az utazásközvetítés áfa adózási alapfogalmai 2020. január 1. és 2021 január 1. után * Az utazási irodák különböző üzletágainál az áfa szempontjából hol van a teljesítési hely, mikori a teljesítési idő, milyen árfolyamot kell alkalmazni, mi a számlázási szabály az előlegnél, és a végszámlánál, valamint az útlemondásoknál? * A turisztikai fő szolgáltatások és a mellék szolgáltatások szabályai és az áfa adómentesség kapcsolata * Mikor turisztikai célú egy utazás? * Az egy szolgáltatás és a csomagszolgáltatás közötti azonosságok és különbségek (különös tekintettel a tengeri hajózás, a repülőjegy és a külföldi szállások értékesítésének szabályaira) * Szolgáltatás „Export”-e a beutaztatás? * Kiutazásnál szolgáltatásimportnak tekinthető-e az utasok javára rendelt szolgáltatás? * Van-e a fogyasztóvédelmi utazási szerződésekre vonatkozó szabály, az áfa és a számviteli szabályok közötti összhang a gyakorlatban? * Az utazási irodáknál a számvitelpolitikában mit, miért és hogyan célszerű szabályozni? * A kiutazásnál az utas javára megrendelt szolgáltatásoknál milyen szerződést kellene kötni, hogyan kellene számlázni az iparűzési adó csökkentése érdekében? * A több időpontban megrendelt szolgáltatásoknál mikor van összeminősítési kötelezettség? * Mivel lehet igazolni az utas önálló szolgáltatást megrendelő szándékát?

* A számlázás szabályainak változásai * Fordított adózás alkalmazásának a feltételei * Mit jelent az SZJ számra való hivatkozás megszűnése az áfa törvényben, mi a TESZOR szerepe? * Melyek a Fiktív számlázás esetei? * A behajthatatlan követelés áfa levonásba helyezésének a feltételei * Engedményekkel kapcsolatos feladatok * Más nevében történő számlázás szabályai * Meghatalmazotti számlázás, önszámlázás * A vevő azonosításának hiánya miatti feladatok (tudta, tudhatta volna, bizonyítékai, azaz a kellő gondosság biztosításának igazolása) * Milyen számlák fogadhatók be? * Milyen számlát kell kiállítani az utazásszervezésnél, a beutazásnál, az utazásközvetítésnél? * Az áfa alapjának (az árrésnek) a feltüntetése kötelező? * A közvetített szolgáltatásokánál (pl. belföldi éttermi vendéglátás, szállodai szoba közvetítése) van-e a turizmusfejlesztési hozzájárulás kötelezettség?

* A többcélú utazási utalványok kibocsátása és nyilvántartása, számvitele * Az átruházására vonatkozó áfa szabályok * Más utalvány kibocsájtók utalványainak értékesítése, illetve beváltása az utazási irodákban

* Számviteli törvény változásának hatása az utazási irodák könyvelésében * Brexit szabályok

* Szakmai konzultáció, az előadás résztvevői részéről felmerült kérdések megválaszolása

Részvételi díj

25.900 Ft/fő + ÁFA

 

KEDVEZMÉNYEK

18.900 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

22.900 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  január 31-ig beérkezik hozzánk.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Ebéd (igény esetén): 3990 Ft/fő + ÁFA


 

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk: Az ár tartalmazza az információs anyag és a reggeli frissítő, kávé költségét.

Az ebéd külön igényelhető, melyet az alap részvételi díj nem tartalmaz. Esetleges ebéd igényét a jelentkezési lapon jelezheti. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás (a reggeli bekészítés, valamint igény esetén az ebéd), mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a költségeket megbontjuk.

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020