Vendégmunkások magyarországi foglalkoztatása 2024. január 1-től

Speciális munkajogi és társadalombiztosítási szabályok vendégmunkások foglalkoztatása esetén

Az új vendégmunkás törvény – a korábbi tervekkel ellentétben – már 2024. január 1-jén életbe lépett. Emiatt a külföldiek foglalkoztatásával összefüggő adófizetési szabályok – elsősorban a tb- és szocho – január 1-jétől ismét jelentősen változtak!
Vállalkozása számára elengedhetetlen a folyamatos alkalmazkodás a változó jogszabályi környezethez.

 

A „Vendégmunkások Magyarországi Foglalkoztatása 2024” rendezvényen két elismert szakértővel, Széll Zoltánnéval és Dr. Pintér Miriammal találkozhat, akik mélyrehatóan elemzik az ide vonatkozó 2024. január 1-jétől életbe lépett munkajogi és társadalombiztosítási szabályokat.

 

Dr. Pintér Miriam részletesen bemutatja az új Harmtv. hatálya alá tartozó harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatásának legfontosabb szabályait, az engedélyezéstől kezdve a munkáltatói kötelezettségekig.
Széll Zoltánné a társadalombiztosítási vonatkozásokra fókuszál, és részletesen ismerteti a járulékalap megállapítását, a bejelentési kötelezettségeket és a szociális hozzájárulási adó fizetési kötelezettségeit harmadik országbeli dolgozók esetében.
2024. február 08.
10:00 - 14:30
(Regisztráció: 9:30 - 9:55)
Online ÉLŐ előadás - Microsoft Teams

Főbb témakörök

• Az új Harmtv. által hozott változások
• Kik kapcsán alkalmazandók a harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatására vonatkozó szabályok?
Mely kötelezettségeket kell a foglalkoztatónak teljesítenie, ha harmadik országbeli állampolgárt foglalkoztat?
• A harmadik országbeliek magyarországi tartózkodásának és foglalkoztatásának feltételei
• Mely engedélyek jogosítják a harmadik országbeli állampolgárt munkavégzésre Magyarországon?
Összevont kérelmezési eljárás
• Az engedély meghosszabbítása
A munkáltató kötelezettségei
• Harmadik országbeli állampolgárok foglalkoztatása kapcsán releváns munkajogi szabályok (munkaszerződés, megszüntetés, alaki követelmények)
• A társadalombiztosítási szabályok alkalmazásában harmadik állambeli személyek meghatározása figyelemmel a sajátos fogalmi rendszerre és a kétoldalú szociális egyezményekre
• Ki köteles a társadalombiztosítási kötelezettségeket teljesíteni?
• A foglalkoztató személye, munkaerő-kölcsönzőkre irányadó speciális szabályok
• Biztosítási jogviszony elbírálása, mikor alkalmazható a harmadik országbeli külföldire irányadó mentesség
Belföldi fogalmának változása és ennek jelentősége a járulékkötelezettségre
Járulékalap megállapítás harmadik állambeli biztosított esetén a 2024-től hatályos szabályok alapján
• Bejelentés a NAV felé, mire kell figyelni a ’T1041 adatlap benyújtásakor?
• Szociális hozzájárulási adó-fizetési kötelezettség, különös tekintettel a korlátozott kedvezményekre
Szakmai konzultáció, kérdezzen bátran előadóinktól az előadásukat követően

Részvételi díj

29.900 Ft/fő + ÁFA

Kedvezmények

21.900 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

22.900 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  február 7-ig beérkezik hozzánk.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Jelentkezési és részvételi feltételek

Az ár tartalmazza a kiadvány anyagát elektronikus formában.

Az online élő előadás (webinárium) Microsoft Teams alkalmazáson keresztül kerül közvetítésre. Az alkalmazás az következő linken tölthető le: Microsoft Teams letöltés (az alkalmazás letöltése és használata ingyenes) A Microsoft Teams használatával kapcsolatos tájékoztatónkat itt találja>>

A részvételhez az alkalmazás letöltése nem feltétel, mert az előadás a szoftver online verziójában is követhető.
Az előadáshoz bármilyen eszköz segítségével csatlakozhatnak, de amennyiben van rá lehetőség ajánlott asztali számítógép vagy laptop használata. Az élő előadáshoz való teljes becsatlakozáshoz mikrofon és webkamera nem kötelező, de a kommunikáció során segítséget nyújthat!

Hálózati követelmény: Minimálisan 15 MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

 

Jelentkezési és részvételi feltételek:

1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020