Adózási kedvezmények, mentességek, Tb. ellátásokat érintő intézkedések vészhelyzetben – Online képzés

A koronavírus nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében a közelmúltban számos adózást és társadalombiztosítást érintő kérdésben születtek új jogszabályok. Az adókötelezettség változtatása törvényi szintű szabályozást igényel, de vészhelyzetben Kormányrendeletekkel segítik elő a rugalmas és gyors változtatásokat. A vészhelyzet negatív hatása szinte minden munkáltatót, vállalkozót érint.

Online képzésünkön szakértő előadónk az új rendelkezések részletes ismertetésén túl a munkavállalók részére adható juttatások átgondolásáról. Vannak olyan juttatások, amelyek vészhelyzetben gyakorlatilag megszűntek, gondolok itt az óvodai és bölcsődei szolgáltatásokra, oktatások és szórakoztató rendezvények befagyasztására, alkalmanként a munkába járásra. Ezzel szemben felértékelődnek az önkéntes egészségpénztári és a magán egészségbiztosítás alapján elérhető szolgáltatások. Emellett szó lesz a home officeban felmerülő költségek ellentételezésének adókezeléséről, továbbá elemzésre kerülnek a kiküldetéseket érintő speciális rendelkezések. Mire kell figyelni, ha a kiküldetés megszakad, vagy a külföldön munkaviszonyban álló munkavállaló Magyarországon dolgozik home officeban.

Második előadónk a veszélyhelyzetre tekintettel hozott tb.-i pénzbeli ellátásokat érintő intézkedéseket ismerteti szakértő előadónk.

 

Részvételi díj

19.900 Ft/fő + ÁFA

Kedvezmények

14.900 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  május 31-ig beérkezik hozzánk.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Az online képzés 2 videó modulból áll, melyek együttes időtartama 149 perc.

Az ár tartalmazza az online képzést és az előadás anyagát letölthető pdf formátumban.

Főbb témakörök

I. ELŐADÁS – Adózási kedvezmények, mentességek, rendhagyó megoldások vészhelyzetben 2020.
– Kormányrendeleti szabályozásról néhány szó – Járulékkedvezmények vészhelyzet idején – Kedvezményezetti körbe tartozó tevékenységek – Kisvállallati adóalanyokra és más gazdálkodókra vonatkozó szabályok – Turizmusfejlesztési hozzájárulás mentessége – Rehabilitációs hozzájárulás kedvezménye – Kiva adóalanyok kedvezménye – Kata mentesség kérdései – Szocho, Szakho és járulék kedvezmény munkavállalókra és vállalkozókra – Bevallási nyomtatványok változása – Részletfizetési kedvezmény a tartozásokra – KATA egyéni vállalkozó tevékenységének szüneteltetése – Dolgozói juttatások újragondolása – Lehet-e változtatni a cafeteria rendszeren? – Home office-ban végzett tevékenység költségeinek finanszírozása – Külföldön dolgozók adózása itthon home office-ban (Külföldi jogviszonyban és korábban magyar kiküldetésben) – Külföldi biztosított magyar állampolgár által elérhető egészségügyi szolgáltatások

II. ELŐADÁS – A veszélyhelyzetre tekintettel hozott tb-i pénzbeli ellátásokat érintő intézkedésekről
A keresőképtelenség igazolása pandémiás esetekben – A “7”-es keresőképtelenségi kódról – Jelen helyzetben a nem járványügyi okból keresőképtelen esetek igazolása –  Szabályosan kiállított orvosi igazolás – A “táppénzes “papírok továbbítása, (keresőképtelenségi igazolás eljuttatása a beteghez, majd a beteg biztosítottól a foglalkoztatóhoz) – A GYED továbbfolyósjtására vonatkozó rendelkezésekről (mely esetekben kell a gyed folyósítást meghosszabbítani) – A továbbfolyósítással kapcsolatos tb. kifizetőhelyi feladatok, eljárási kérdések – A GYES továbbfolyósításával kapcsolatos kérdések – GYED-GYES kettős folyósítás elkerülése ugyanazon gyermekre tekintettel – Egyéb tb ellátásokat érintő intézkedésekről

Videó

Horváthné Szabó Beáta: Adózási kedvezmények, mentességek vészhelyzetben

– 1. rész

Dr. Bogdán Zsuzsanna: Tb. ellátásokat érintő intézkedések vészhelyzetben – 2. rész

Minden jog fenntartva!

 

Ha hibásan jelenik meg a közvetítő ablakban az adás, kérjük kattintson az alábbi linkekre:

https://infoszfera.videosquare.eu/hu/channels/details/3814,Adozasi_kedvezmenyek_mentessegek_Tb._ellatasokat_erinto.

 

Technikai követelmények

Online képzési rendszerünk használatához nincs szükség műszaki ismeretekre és nem kellenek hozzá különleges szoftvereket sem.

Tesztelje le rendszerünket, KÉRJÜK, INDÍTSA EL TESZTVIDEÓNKAT:

Ha a tesztvideót probléma nélkül elindult, akkor a képzés megtekintése sem okoz majd gondot.

Amennyiben a tesztvideó nem indul el, vagy valamilyen hibát jelez, kérjük,
olvassa el részletes tájékoztatónkat a technikai követelményekkel kapcsolatban>>

Esetleges hibajelenségek

1. Hibaüzenet: “A felvételek megtekintéséhez az Adobe Flash Player szoftver egy újabb verziójára van szükség…”. Megoldás: Töltse le, és telepítse az Adobe Flash lejátszó legfrissebb verzióját!

2. A lejátszás akadozik: Valószínűleg nincs elegendő sávszélesség a videó lejátszásához. (Hálózati igény: Minimálisan 800KBps-1MBps letöltési sávszélesség.)

Megrendelés feltételei

Egyéb információk:

Az infoszfera.hu honlapon közzétett film, videófelvétel és egyéb szerzői mű kizárólag a mű szerzője, az előadók, illetve az Infoszféra Kft. írásbeli engedélyével terjeszthető, közvetíthető a nyilvánosság felé, illetve tehető nyilvánosság számára hozzáférhetővé online felületeken. A konferenciák videófelvételeinek letöltése szigorúan tilos! Az Infoszféra Kft., a szerző és az előadók a megjelentetett felvételek, szakmai anyagok írásbeli engedély nélküli felhasználását a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 36. § (2) alapján megtiltják.

Technikai probléma esetén kérjük, hívja a 30-318-4455-ös telefonszámot!

Jelentkezési és részvételi feltételek:

1. A videokonferenciára/e-learning-re való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A jelentkezésről online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. A részvételi díjról átutalásos számlát küldünk.
4. A bejelentkezéshez szükséges egyedi felhasználónevet, jelszót, és az anyag(ok) elérhetőségét a számla kiegyenlítése után küldjük majd el a megrendelőnek.
5. Az egyedi felhasználónevek az első belépéstől számított 30 napig érvényesek!

Széchenyi 2020