EKAER – BIREG ügyintézői képzés /e-learning/

EKÁER-BIREG ügyintéző képzésünk célja, hogy hallgatóinkat teljes körűen felkészítsük a megújult EKAER rendszer használata kapcsán felmerülő minden probléma megoldására, megismerhetik a rendszer alapvető szabályait, az EKAER rendszerben használatos fogalmakat, az EKAER mentességeket, hogy mikor kell EKAER számot kérni, illetve a bejelentés teljes folyamatát, a kapcsolódó kötelezettségeket. Előadónk részletezi a kockázati biztosítékra vonatkozó szabályokat, szankciókat és ellenőrzési tapasztalatokat.

A képzés során megismerkedhetnek a 2021. januárjában megjelent előzetes elektronikus engedélyregisztrációs rendszerrel (Bireg-rendszer), ahová minden CEMT, bilaterális fuvarozási tevékenységet végző tehergépjármű üzembentartójának regisztrálni, bizonyos esetekben a közösségi engedéllyel rendelkező EU-s vállalkozónak is. A rendszerben a magyar feladónak és címzettnek is vannak kötelezettségei. Az árut harmadik országból fogadó vagy oda küldő belföldi címzetteknek, illetve feladóknak tisztába kell lenni a tehergépjármű üzembentartók BIREG-gel kapcsolatos kötelezettségeivel, annak érdekében, hogy a BIREG regisztrációs kötelezettséget ellenőrizni tudjanak, így elkerülve a saját bírságot.

A résztvevők a képzés végére képesek lesznek a különböző belföldi és külföldi ügyletek során az EKAER és a BIREG szabályok gyakorlatban történő alkalmazására.

 

Gyakorlati képzésünket ajánljuk minden olyan érintett cég munkatársainak, akik:

 • még csak most kezdik használni a rendszereket,
 • és azoknak is, akik már használják, de szeretnék ismereteiket kibővíteni szakértő előadónk tanácsai, ötletei, példái alapján.

 

Képzésünk a megújult felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) hatálya alá tartozik. A képzésen való részvételéről a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerből (FAR-rendszer) letölthető állami tanúsítványt állítunk ki!

Részvételi díj

80.000 Ft /fő + áfa

 

Kedvezmények

50.000 Ft /fő + áfa, ha jelentkezése június 30-ig beérkezik hozzánk.

A képzésen való részvételéről a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerből (FAR-rendszer) letölthető állami tanúsítványt állítunk ki!

 

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Az online képzés 6 videó modulból áll, melynek időtartama 565 perc.

Az ár tartalmazza az online képzést és az előadás anyagát letölthető pdf formátumban.

 

Főbb témakörök

EKAER 2021 Új és megváltozott szabályok

EKAER 2021 alapvető szabályai és összevetés 2020-as szabályokkal: Milyen esetekben kell EKAER számot kérni? – Bejelentés-köteles termékek az új kockázatos termékek – Milyen termékekre kell EKAER szám? – Biztosítékadási kötelezettség és mentesülés 2021-ben – Kinek kell kérni EKAER számot 2021-ben? – EKAER mentességek 2021-ben – Hogyan kell EKAER számot igényelni? – Önkéntes EKAER bejelentés – Mit kell bejelenteni és meddig? – Szankciók – EKAER és Brexit – Informatikai fejlesztések

 

BIREG

BIREG: Mi az előzetes elektronikus engedélyregisztrációs rendszer (BIREG) – Kik érintettek? – Milyen szankciókra lehet számítani? – Mit kell bejelenteni a tehergépjárművek – üzembentartóinak? Üzembentartói regisztráció – Milyen viszonylatokra kell az árufuvarozási engedély? – Milyen feladatai vannak a feladónak / címzettnek? – Mit jelent az engedély-kezelés? – A feladónak /címzettnek mit kell feltölteni a BIREG-be?

 

Gyakorlati esetek – régi EKAER problémák új szabályozás tükrében 2021-ben

Régi és új EKAER fogalmak: Ki lehet feladó, címzett, végfelhasználó? – Kockázatos élelmiszerek, egyéb kockázatos termékek – Mi az egyéb célú behozatal és kivitel? – EKAER elemzés rendszere: Mi a különbség a fuvarozással nem járó értékesítés és az értékesítéssel nem járó fuvarozás között? Mikor kell EKAER? – EKAER példák, gyakorlati kérdések: Göngyöleg – Visszáru, garanciális javítások – Nemzetközi és belföldi láncügyletek, Háromszögügyletek – Saját áru mozgatása – Konszignációs raktár, vevői készlet – Belföldi és nemzetközi bérmunka – Importügyletek, közvetett vámjogi képviselőn keresztül megvalósuló ügyletek – Eljárási kérdések: EKAER regisztráció – Szankciók – Ellenőrzési tapasztalatok: Gyakori hibák és hogyan lehet őket elkerülni

 

Főbb témakörök:

 • EKAER szabályai 2020-ban és 2021-ben
 • EKAER bejelentésre kötelezettek és mentességek 2020-ban és 2021-ben
 • Önkéntes EKAER -bejelentés
 • Szankciók
 • Gyakori kérdések 2021-ben
 • EKAER – mit kell bejelenteni és meddig?
 • Bejelentés módosítása
 • Lezárt EKAER szám módosítása
 • BIREG 2021.
 • Régi EKAER problémák új EKAER rendelet tükrében
 • EKAER elemzés rendszere
 • EKAER mentességek
 • Termékegység hány EKAER szám
 • Schlepp fuvarok
 • Göngyöleg kezelése
 • Visszáru és garanciális áru problémái
 • Láncügyletek és EKAER
 • EKAER és brexit
 • Bérmunka és EKAER
 • Import ügyletek
 • EKAER biztosíték
 • EKAER ellenőrzési tapasztalatok és tipikus hibák

Videó

Kérjük, a felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi linkekre:

https://infoszfera.videosquare.eu/hu/channels/details/7789,EKAER_es_BIREG_ugyintezoi_ismeretek_-_e-learning?order=channels&start=0

Minden jog fenntartva!

(A felvétel megtekintéséhez egyedi felhasználónév és jelszó szükséges. Amennyiben még nincs felhasználóneve és jelszava, rendelje meg tananyagunkat.)

Esetleges hibajelenségek

1. Hibaüzenet: “A felvételek megtekintéséhez az Adobe Flash Player szoftver egy újabb verziójára van szükség…”. Megoldás: Töltse le, és telepítse az Adobe Flash lejátszó legfrissebb verzióját!

2. A lejátszás akadozik: Valószínűleg nincs elegendő sávszélesség a videó lejátszásához. (Hálózati igény: Minimálisan 800KBps-1MBps letöltési sávszélesség.)

Megrendelés feltételei

Egyéb információk:

Az infoszfera.hu honlapon közzétett film, videófelvétel és egyéb szerzői mű kizárólag a mű szerzője, az előadók, illetve az Infoszféra Kft. írásbeli engedélyével terjeszthető, közvetíthető a nyilvánosság felé, illetve tehető nyilvánosság számára hozzáférhetővé online felületeken. A konferenciák videófelvételeinek letöltése szigorúan tilos! Az Infoszféra Kft., a szerző és az előadók a megjelentetett felvételek, szakmai anyagok írásbeli engedély nélküli felhasználását a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 36. § (2) alapján megtiltják.

Egyéb információ:

Az ár tartalmazza az online videó tananyagot.

Technikai probléma esetén kérjük, hívja a 30-318-4455-ös telefonszámot!

Jelentkezési és részvételi feltételek:

1. A videokonferenciára/e-learning-re való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A jelentkezésről online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. A részvételi díjról átutalásos számlát küldünk.
4. A bejelentkezéshez szükséges egyedi felhasználónevet, jelszót, és az anyag(ok) elérhetőségét a számla kiegyenlítése után küldjük majd el a megrendelőnek.
5. Az egyedi felhasználónevek az első belépéstől számított 30 napig érvényesek!

 

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ >>

Széchenyi 2020