EKAER – BIREG ügyintézői képzés /e-learning/

EKÁER-BIREG ügyintéző képzésünk célja, hogy hallgatóinkat teljes körűen felkészítsük a megújult EKAER rendszer használata kapcsán felmerülő minden probléma megoldására, megismerhetik a rendszer alapvető szabályait, az EKAER rendszerben használatos fogalmakat, az EKAER mentességeket, hogy mikor kell EKAER számot kérni, illetve a bejelentés teljes folyamatát, a kapcsolódó kötelezettségeket. Előadónk részletezi a kockázati biztosítékra vonatkozó szabályokat, szankciókat és ellenőrzési tapasztalatokat.

A képzés során megismerkedhetnek a 2021. januárjában megjelent előzetes elektronikus engedélyregisztrációs rendszerrel (Bireg-rendszer), ahová minden CEMT, bilaterális fuvarozási tevékenységet végző tehergépjármű üzembentartójának regisztrálni, bizonyos esetekben a közösségi engedéllyel rendelkező EU-s vállalkozónak is. A rendszerben a magyar feladónak és címzettnek is vannak kötelezettségei. Az árut harmadik országból fogadó vagy oda küldő belföldi címzetteknek, illetve feladóknak tisztába kell lenni a tehergépjármű üzembentartók BIREG-gel kapcsolatos kötelezettségeivel, annak érdekében, hogy a BIREG regisztrációs kötelezettséget ellenőrizni tudjanak, így elkerülve a saját bírságot.

A résztvevők a képzés végére képesek lesznek a különböző belföldi és külföldi ügyletek során az EKAER és a BIREG szabályok gyakorlatban történő alkalmazására.

 

Gyakorlati képzésünket ajánljuk minden olyan érintett cég munkatársainak, akik:

 • még csak most kezdik használni a rendszereket,
 • és azoknak is, akik már használják, de szeretnék ismereteiket kibővíteni szakértő előadónk tanácsai, ötletei, példái alapján.

 

Képzésünk a megújult felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) hatálya alá tartozik. A képzésen való részvételéről a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerből (FAR-rendszer) letölthető állami tanúsítványt állítunk ki!

Részvételi díj

80.000 Ft /fő + áfa

 

Kedvezmények

55.000 Ft /fő + áfa, ha jelentkezése június 30-ig beérkezik hozzánk. 

A képzésen való részvételéről a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerből (FAR-rendszer) letölthető állami tanúsítványt állítunk ki!

 

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Az online képzés 6 videó modulból áll, melynek időtartama 565 perc.

Az ár tartalmazza az online képzést és az előadás anyagát letölthető pdf formátumban.

A képzés 7 napos turnusokban végezhető. Az időpontot előre egyeztetni szükséges!

 

 

 

Főbb témakörök

EKAER szabályok

EKAER alapvető szabályai: Milyen esetekben kell EKAER számot kérni? – Bejelentés-köteles termékek az új kockázatos termékek – Milyen termékekre kell EKAER szám? – Biztosítékadási kötelezettség és mentesülés 2021-ben – Kinek kell kérni EKAER számot 2021-ben? – EKAER mentességek 2021-ben – Hogyan kell EKAER számot igényelni? – Önkéntes EKAER bejelentés – Mit kell bejelenteni és meddig? – Szankciók – EKAER és Brexit – Informatikai fejlesztések

 

BIREG

BIREG: Mi az előzetes elektronikus engedélyregisztrációs rendszer (BIREG) – Kik érintettek? – Milyen szankciókra lehet számítani? – Mit kell bejelenteni a tehergépjárművek – üzembentartóinak? Üzembentartói regisztráció – Milyen viszonylatokra kell az árufuvarozási engedély? – Milyen feladatai vannak a feladónak / címzettnek? – Mit jelent az engedély-kezelés? – A feladónak /címzettnek mit kell feltölteni a BIREG-be?

 

Gyakorlati esetek – régi EKAER problémák új szabályozás tükrében 2021-ben

Régi és új EKAER fogalmak: Ki lehet feladó, címzett, végfelhasználó? – Kockázatos élelmiszerek, egyéb kockázatos termékek – Mi az egyéb célú behozatal és kivitel? – EKAER elemzés rendszere: Mi a különbség a fuvarozással nem járó értékesítés és az értékesítéssel nem járó fuvarozás között? Mikor kell EKAER? – EKAER példák, gyakorlati kérdések: Göngyöleg – Visszáru, garanciális javítások – Nemzetközi és belföldi láncügyletek, Háromszögügyletek – Saját áru mozgatása – Konszignációs raktár, vevői készlet – Belföldi és nemzetközi bérmunka – Importügyletek, közvetett vámjogi képviselőn keresztül megvalósuló ügyletek – Eljárási kérdések: EKAER regisztráció – Szankciók – Ellenőrzési tapasztalatok: Gyakori hibák és hogyan lehet őket elkerülni

 

Főbb témakörök:

 • EKAER szabályai
 • EKAER bejelentésre kötelezettek és mentességek
 • Önkéntes EKAER -bejelentés
 • Szankciók
 • Gyakori kérdések
 • EKAER – mit kell bejelenteni és meddig?
 • Bejelentés módosítása
 • Lezárt EKAER szám módosítása
 • BIREG
 • Régi EKAER problémák új EKAER rendelet tükrében
 • EKAER elemzés rendszere
 • EKAER mentességek
 • Termékegység hány EKAER szám
 • Schlepp fuvarok
 • Göngyöleg kezelése
 • Visszáru és garanciális áru problémái
 • Láncügyletek és EKAER
 • EKAER és brexit
 • Bérmunka és EKAER
 • Import ügyletek
 • EKAER biztosíték
 • EKAER ellenőrzési tapasztalatok és tipikus hibák

Videó

Kérjük, a felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi linkekre:

https://infoszfera.videosquare.eu/hu/channels/details/7789,EKAER_es_BIREG_ugyintezoi_ismeretek_-_e-learning?order=channels&start=0

Minden jog fenntartva!

(A felvétel megtekintéséhez egyedi felhasználónév és jelszó szükséges. Amennyiben még nincs felhasználóneve és jelszava, rendelje meg tananyagunkat.)

Esetleges hibajelenségek

1. Hibaüzenet: “A felvételek megtekintéséhez az Adobe Flash Player szoftver egy újabb verziójára van szükség…”. Megoldás: Töltse le, és telepítse az Adobe Flash lejátszó legfrissebb verzióját!

2. A lejátszás akadozik: Valószínűleg nincs elegendő sávszélesség a videó lejátszásához. (Hálózati igény: Minimálisan 800KBps-1MBps letöltési sávszélesség.)

Megrendelés feltételei

Egyéb információk:

Az infoszfera.hu honlapon közzétett film, videófelvétel és egyéb szerzői mű kizárólag a mű szerzője, az előadók, illetve az Infoszféra Kft. írásbeli engedélyével terjeszthető, közvetíthető a nyilvánosság felé, illetve tehető nyilvánosság számára hozzáférhetővé online felületeken. A konferenciák videófelvételeinek letöltése szigorúan tilos! Az Infoszféra Kft., a szerző és az előadók a megjelentetett felvételek, szakmai anyagok írásbeli engedély nélküli felhasználását a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 36. § (2) alapján megtiltják.

Egyéb információ:

Az ár tartalmazza az online videó tananyagot.

Technikai probléma esetén kérjük, hívja a 30-318-4455-ös telefonszámot!

Jelentkezési és részvételi feltételek:

1. A videokonferenciára/e-learning-re való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A jelentkezésről online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. A részvételi díjról átutalásos számlát küldünk.
4. A bejelentkezéshez szükséges egyedi felhasználónevet, jelszót, és az anyag(ok) elérhetőségét a számla kiegyenlítése után küldjük majd el a megrendelőnek.
5. Az egyedi felhasználónevek az első belépéstől számított 30 napig érvényesek!

 

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ >>

Felvétel dátuma:
2021. március 29.
Széchenyi 2020