Online számlázás július 1-től /e-learning/

2020. július 1-től komoly változások elé nézünk az online számlázást, a számla adatszolgáltatást illetően. Kötelezővé válik az online számla kiállítás, minden olyan esetben, ha a vevő is belföldi adóalany. Vagyis minden belföldi adóalany részére kibocsájtott számláról értékhatártól függetlenül adatot kell szolgáltatni a NAV online számra rendszerébe. A papíralapú számlák esetében is maximum 4 napunk lesz az adatszolgáltatás teljesítésére.

Milyen újdonságot hoz az adatszolgáltatás bevezetése a gyakorlatban? Milyen adatszolgáltatási kötelezettségeink lesznek a befogadott számlákra vonatkozóan? Hogyan változtatja meg mindez a számlázási feladatokat? Szakértőnk előadása segítséget nyújt a felkészülésben!

Részvételi díj

19.900 Ft/fő + ÁFA

Kedvezmények

14.900 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  december 1-ig beérkezik hozzánk.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Az online képzés 9 videó modulból áll, melyek együttes időtartama 219 perc.

Az ár tartalmazza az online képzést és az előadás anyagát letölthető pdf formátumban.

Főbb témakörök

* Számlázóprogrammal szemben támasztott követelmények * Példák a szabálytalanul működő számlázó programra * Mi történik, ha a számlázó program nem felel meg a jogszabályi követelményeknek?
* Mikor milyen bizonylatot kell kibocsátani? * Bizonylatok fajtái * Előleg és előlegszámla * Előlegszámla tartalmi kellékei, feltételrendszere * Végszámla * Előlegszámla és végszámla egy számladokumentumon * Részszámla * Gyűjtőszámla * Helyesbítő számla, sztornó számla, proforma számla közötti különbségek
* Mit jelent az online számla adatszolgáltatási kötelezettség? * Mi változik online számla adatszolgáltatás terén? * Online webáruház bizonylatolása * Magánszemélyek és vállalkozások felé történő számlázás és bizonylatolás
* Hogy kell regisztrálni az onlineszamla.nav.gov.hu rendszerében? * Hogyan kell létrehozni a technikai felhasználót? * szamlazo.nav.gov.hu
*
NAV regisztrációs folyamat * Kéziszámlák manuális rögzítése * Online-számla adatszolgáltatás funkciói
* A számla kötelező tartalmi elemei * Amit minden számlán fel kell tüntetni * Bizonyos esetekben kötelező elemek * Opcionális elemek a számlán * Adómentességre hivatkozás * Mikor kötelező a közösségi adószám? * Időpontok a számlán * Mit írjunk számla dátumként a számlán? * Teljesítési időpont szabályai
* Elszámolási időszak * Időszakos elszámolás példákkal * Közvetített szolgáltatás * Járulékosan kapcsolódó költségek továbbhárítása a számlán * Egy ügylet vagy több ügylet?
* Fuvarozás mint melléktevékenység * Amikor az értékesítés és a fuvarozás elválik egymástól
* Ingatlan bérbeadáshoz kapcsolódó közüzemi költségek
* Számla korrekciók * Hogyan kell helyesbíteni, illetve sztornózni a számlát? * Kétlépcsős helyesbítés
* Adminisztratív tennivalók * Számlázási szabályok * Az új 8 napos számlakibocsájtási határidő
* Adódigitalizációban rejlő lehetőségek * Nagyáruházi vásárlások törzsvásárlói kártyával

Videó

Dr. Sztankó Dániel: Online számlázás 2020. július 1-től – 1. rész

Dr. Sztankó Dániel: Online számlázás 2020. július 1-től – 2. rész

Dr. Sztankó Dániel: Online számlázás 2020. július 1-től – 3. rész

Dr. Sztankó Dániel: Online számlázás 2020. július 1-től – 4. rész

Dr. Sztankó Dániel: Online számlázás 2020. július 1-től – 5. rész

Dr. Sztankó Dániel: Online számlázás 2020. július 1-től – 6. rész

Dr. Sztankó Dániel: Online számlázás 2020. július 1-től – 7. rész

Dr. Sztankó Dániel: Online számlázás 2020. július 1-től – 8. rész

Dr. Sztankó Dániel: Online számlázás 2020. július 1-től – 9. rész

 

Minden jog fenntartva!

 

Ha hibásan jelenik meg a közvetítő ablakban az adás, kérjük kattintson az alábbi linkekre:

https://infoszfera.videosquare.eu/hu/channels/details/4260,Felkeszules_az_online_szamlazasra_julius_1-tol

Esetleges hibajelenségek

1. Hibaüzenet: “A felvételek megtekintéséhez az Adobe Flash Player szoftver egy újabb verziójára van szükség…”. Megoldás: Töltse le, és telepítse az Adobe Flash lejátszó legfrissebb verzióját!

2. A lejátszás akadozik: Valószínűleg nincs elegendő sávszélesség a videó lejátszásához. (Hálózati igény: Minimálisan 800KBps-1MBps letöltési sávszélesség.)

Megrendelés feltételei

Egyéb információk:

Az infoszfera.hu honlapon közzétett film, videófelvétel és egyéb szerzői mű kizárólag a mű szerzője, az előadók, illetve az Infoszféra Kft. írásbeli engedélyével terjeszthető, közvetíthető a nyilvánosság felé, illetve tehető nyilvánosság számára hozzáférhetővé online felületeken. A konferenciák videófelvételeinek letöltése szigorúan tilos! Az Infoszféra Kft., a szerző és az előadók a megjelentetett felvételek, szakmai anyagok írásbeli engedély nélküli felhasználását a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 36. § (2) alapján megtiltják.

Egyéb információ:

Az ár tartalmazza az online videó tananyagot és az előadás anyagát letölthető pdf formátumban.

Technikai probléma esetén kérjük, hívja a 30-318-4455-ös telefonszámot!

Jelentkezési és részvételi feltételek:

1. A videokonferenciára/e-learning-re való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A jelentkezésről online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. A részvételi díjról átutalásos számlát küldünk.
4. A bejelentkezéshez szükséges egyedi felhasználónevet, jelszót, és az anyag(ok) elérhetőségét a számla kiegyenlítése után küldjük majd el a megrendelőnek.
5. Az egyedi felhasználónevek az első belépéstől számított 30 napig érvényesek!

Széchenyi 2020