NAV Ügyfélportál, új EGYKE, ONYA használata a gyakorlatban, átalányadó (járulék- és szja-bevallás), kisvállalkozói hipa, EFO /e-learning/

Az adózók számára a NAV az eBEV Portál felületén tette elérhetővé az adózókról általa nyilvántartott adatok lekérdezési lehetőségét, kizárólag menürendszerből indítható szolgáltatások formájában. Időszerűvé vált azonban a felület megújítása, átalakítása, korszerű szolgáltatásokkal való bővítése. A fejlesztés eredményeként elkészült, és 2022. június végétől elérhetővé vált az ügyfelek számára az új NAV ÜGYFÉLPORTÁL felülete.

Az ÜPO használata sok bosszúságot okoz a mindennapokban a felhasználóknak, hiszen teljesen másképp működik, mint a már megszokott eBEV portál. A fejlesztés célja természetesen nem a felhasználók napi munkájának megnehezítése, hanem az, hogy az adózók sokkal egyszerűbben és könnyebben érjék el a róluk nyilvántartott adatokat, melyek birtokában az adózással kapcsolatos ügyintézés is gyorsabbá és egyszerűbbé válik.

Az online szakmai napon az Ügyfélportál szakértői (készítői), tájékoztatják a résztvevőket az ÜPO használatáról és az új EGYKE-ről egy online, interaktív, a legfrissebb információkat is megosztó, gyakorlatias bemutató keretében. Az előadók igyekeznek a NAV felületén bemutatni a lehetőségeket, megoldásokat, praktikákat és várnak minden előre leadott kérdést, véleményt annak érdekében, hogy tényleg a leghasznosabb információk hangozhassanak el.

Az átalányadózásról (benne az szja- és a járulékbevallás helyes kitöltéséről), az új kisvállalkozói hipáról, és az Mt. változásának az egyszerűsített foglalkoztatásra gyakorolt hatásáról szóló előadás után a MINKE szakértője válaszol a felmerülő kérdésekre.

Részvételi díj

25.900 Ft/fő + ÁFA

KEDVEZMÉNYEK

9.900 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése június 30-ig beérkezik hozzánk.

 

Az online képzés 3 videó modulból áll, melyek együttes időtartama 270 perc.

Az ár tartalmazza az online képzést és az előadás anyagát letölthető pdf formátumban.

Előadó(k)

Főbb témakörök

09:00 – 09:20   Tánczos Zoltán, főosztályvezető-helyettes, NAV Központi Irányítás (NAV KI)

 • A fejlesztés volumene
 • Az ÜPO kapcsolatai

09:20 – 09:40   Nyilas Gábor, főosztályvezető, NAV Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság

 • Keretrendszer, a felület általános bemutatása

9:40 – 10:20    Dr. Szalóki István, adóügyi szakreferens, NAV Adóügyi Főosztály

 • Adóalanynyilvántartás adatai
 • Saját adatok lekérdezése
 • Atipikus foglalkoztatás lekérdezése

10:20 – 11:00   Dr. Szép Orsolya,  főosztályvezető-helyettes, NAV Központi Irányítás (NAV KI)

 • Az új EGYKE tudnivalói
 • Az ONYA használata
 • Fentiekhez kapcsolódó ÜPO funkciók
 •  A képviseletek tudnivalói

11:00 – 11:10    Szünet

11:10 – 11:40    Nyilas Gábor,  főosztályvezető, NAV Csongrád-Csanád Vármegyei Adó- és Vámigazgatóság

 • Járulékadatok lekérdezése
 • A bevallások és nyugtáik lekérdezése
 • A dokumentumok lekérdezésének rejtelmei

11:40 – 12:00   Tánczos Zoltán, főosztályvezető-helyettes, NAV Központi Irányítás (NAV KI)

 • Adószámla, fizetés, átvezetés, késedelmi pótlék levezetés és prognózis
 • Keresetkimutatás
 • Adóhatósági igazolások tudnivalói

12:00 – 12:30    Interaktív kérdezz-felelek a NAV szakértőivel

(Kérdéseiket várjuk előzetesen az info@infoszfera.hu e-mail címre, vagy tegyék fel őket élőben, a konzultáció ideje alatt)

12:30 – 13:00    Ebédszünet

13:00 – 14:30    Mészáros Anikó,  a MINKE titkára

 • Az átalányadózás legfontosabb tudnivalói példákkal
 • A 2022. évi szja-bevallásuk kitöltése
 • A negyedéves járulékbevallás
 • Az új kisvállalkozói helyi iparűzési adó
 • Az egyszerűsített foglalkoztatás új szabályai
 • Konzultáció

 

Videó

Kérjük, a felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi linkekre:

https://infoszfera.videosquare.eu/hu/channels/details/10019,NAV_Ugyfelportal_uj_EGYKE_ONYA_hasznalata_a_gyakorlatban_atalanyado_jarulek-_es_szja-bevallas_kisvallalkozoi_hipa_EFO

(A felvétel megtekintéséhez egyedi felhasználónév és jelszó szükséges. Amennyiben még nincs felhasználóneve és jelszava, rendelje meg tananyagunkat.)

Minden jog fenntartva!

Esetleges hibajelenségek

1. Hibaüzenet: “A felvételek megtekintéséhez az Adobe Flash Player szoftver egy újabb verziójára van szükség…”. Megoldás: Töltse le, és telepítse az Adobe Flash lejátszó legfrissebb verzióját!

2. A lejátszás akadozik: Valószínűleg nincs elegendő sávszélesség a videó lejátszásához. (Hálózati igény: Minimálisan 800KBps-1MBps letöltési sávszélesség.) Kérjük, a közvetítői képernyő bal alsó sarkában lévő fogaskerék ikonra kattintva állítsa kisebbre a felbontást.

Megrendelés feltételei

Egyéb információk:

Az infoszfera.hu honlapon közzétett film, videófelvétel és egyéb szerzői mű kizárólag a mű szerzője, az előadók, illetve az Infoszféra Kft. írásbeli engedélyével terjeszthető, közvetíthető a nyilvánosság felé, illetve tehető nyilvánosság számára hozzáférhetővé online felületeken. A konferenciák videófelvételeinek letöltése szigorúan tilos! Az Infoszféra Kft., a szerző és az előadók a megjelentetett felvételek, szakmai anyagok írásbeli engedély nélküli felhasználását a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 36. § (2) alapján megtiltják.

Az ár tartalmazza az online videó tananyagot és az előadás anyagát letölthető pdf formátumban.

Technikai probléma esetén kérjük, hívja a 30-318-4455-ös telefonszámot!

Jelentkezési és részvételi feltételek:

1. A videokonferenciára/e-learning-re való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A jelentkezésről online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. A részvételi díjról átutalásos számlát küldünk.
4. A bejelentkezéshez szükséges egyedi felhasználónevet, jelszót, és az anyag(ok) elérhetőségét a számla kiegyenlítése után küldjük majd el a megrendelőnek.
5. Az egyedi felhasználónevek az első belépéstől számított 30 napig érvényesek!

Széchenyi 2020