Új mesterséges intelligencia szabályozás az EU-ban – Felkészülés az EU AI-törvényre / e-learning

Az Európai Parlament 2024. március 13-án megszavazta az EU mesterséges intelligenciáról szóló új törvényét, ami az MI használatát szabályozza a nemzetközösségen belül.

A törvény megfeleltetése a különböző entitásoknál (magáncégek, állami szervek) többlépcsős, van olyan rendelkezés, amit fél éven belül alkalmazni kell, míg az általános célú rendszereknél 12, a magas kockázatú mesterséges intelligencia-megoldásoknál pedig 36 hónap lesz ez a türelmi idő.

Magas kockázatúnak számítanak a kritikus infrastruktúrák, az oktatás és a szakképzés, a foglalkoztatás, az alapvető magán- és közszolgáltatások (pl. egészségügyi és banki szolgáltatások), a bűnüldözés, a migráció és a határigazgatás területén, valamint az igazságszolgáltatásban és a demokratikus folyamatokban (pl. a választások befolyásolására) használt mesterséges intelligencia alkalmazás.

Az EU AI Act a világon az első átfogó, kifejezetten a mesterséges intelligencia fejlesztésére és felhasználására vonatkozó, rendkívül komplex jogszabály, melynek elfogadása több mint 600 oldal áttekintését jelentette. Fontos, hogy a nem megfelelés a GDPR-hoz hasonló csillagászati bírságokat eredményez!

Szakértő előadóink részletesen ismertetik a vállalkozásokat közvetlenül érintő szabályokat, határidőket, teendőket.

Részvételi díj

29.900 Ft/fő+áfa, ha megrendelése augusztus 31-ig beérkezik hozzánk.

 

Az online képzés 2 videó modulból áll, melynek időtartama 146 perc.

Főbb témakörök

  • A szabályozás célja és alanyai
  • Alapfogalmak
  • Kockázati kategóriák és a kapcsolódó teendők
  • A megfelelésre szabott határidők
  • Végrehajtás és szankciók
  • További, kapcsolódó jogalkotás

 

Videó

Kérjük, a felvétel megtekintéséhez kattintson az alábbi linkekre:

https://infoszfera.videosquare.eu/hu/channels/details/11225,Uj_mesterseges_intelligencia_szabalyozas_az_EU-ban_Felkeszules_az_EU_AI-torvenyre

(A felvétel megtekintéséhez egyedi felhasználónév és jelszó szükséges. Amennyiben még nincs felhasználóneve és jelszava, rendelje meg tananyagunkat.)

Minden jog fenntartva!

Esetleges hibajelenségek

1. Hibaüzenet: “A felvételek megtekintéséhez az Adobe Flash Player szoftver egy újabb verziójára van szükség…”. Megoldás: Töltse le, és telepítse az Adobe Flash lejátszó legfrissebb verzióját!

2. A lejátszás akadozik: Valószínűleg nincs elegendő sávszélesség a videó lejátszásához. (Hálózati igény: Minimálisan 800KBps-1MBps letöltési sávszélesség.) – Kattintson a közvetítői képernyő jobb alsó sarkában megjelenő fogaskerék ikonra, és az Auto beállításról állítsa át a közvetítés felbontását 480p vagy 360p -re.

Megrendelés feltételei

Egyéb információk:

Az infoszfera.hu honlapon közzétett film, videófelvétel és egyéb szerzői mű kizárólag a mű szerzője, az előadók, illetve az Infoszféra Kft. írásbeli engedélyével terjeszthető, közvetíthető a nyilvánosság felé, illetve tehető nyilvánosság számára hozzáférhetővé online felületeken. A konferenciák videófelvételeinek letöltése szigorúan tilos! Az Infoszféra Kft., a szerző és az előadók a megjelentetett felvételek, szakmai anyagok írásbeli engedély nélküli felhasználását a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 36. § (2) alapján megtiltják.

Technikai probléma esetén kérjük, hívja a 30-318-4455-ös telefonszámot!

Jelentkezési és részvételi feltételek:

1. A videokonferenciára/e-learning-re való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A jelentkezésről online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. A részvételi díjról átutalásos számlát küldünk.
4. A bejelentkezéshez szükséges egyedi felhasználónevet, jelszót, és az anyag(ok) elérhetőségét a számla kiegyenlítése után küldjük majd el a megrendelőnek.
5. Az egyedi felhasználónevek az első belépéstől számított 30 napig érvényesek!

Felvétel dátuma:
2024. május 28.
Széchenyi 2020