Dr. Márky Ádám

Dr. Márky Ádám

MINDFULLNESS KUTATÓ

Az előadás: A jelenlét szerepe beszéd előtt és közben
Ha nem vagy jelen, akkor sem Te sem a közönséged nem fogja élvezni az előadást. Mik azok az evolúciós mechanizmusok, amik meggátolnak minket, hogy jelen legyünk amikor beszélünk?Hogyan lehetünk jobb előadók azáltal, ha megértjük, hogyan működik az agyunk? Miért érdemes és hogyan tudunk meditációval készülni az előadásinkra. Ha ezeket megértjük szintet léphetünk.
Ádám orvos, vezetői tanácsadó, mindfulness kutató. Szenvedélyesen hisz abban, hogy rendkívül stresszes körülmények és állandó elvárások között is lehetünk igazán jól. Kutatóként azt vizsgálja, hogy hogyan járul hozzá a mindfulness testi-lelki rezilienciánk megőrzéséhez és hogyan fejlődhetünk, olyan környezetben is, ahol sokan mások kiégnek vagy összetörnek. Tudományos, tényeken alapúló megközelítését mi sem bizonyítja jobban, mint hogy vezető nagyvállalatok igazgatótanácsait tanítja meditálni. Szívügye a tehetséggondozás, így minden évben vezet mindfulness alapú hallgatói tréningeket a Semmelweis Egyetem hallgatóinak is. Átlagosan heti 2x biztos hogy előad valahol nagyobb közönség előtt a mindfulnessről.
Legemlékezetesebb közönség?
Corvinus Egyetem nagy előadója. 600+ Felkértek, hogy tartsak előadást a mindfulnessről, mint vezetői készségről. Előszőr úgy volt, hogy egy kis előadóban leszek, aztán mondták, hogy legyek inkább a nagyban, mert sokan jeleztek vissza. Aztán a helyszínen miután az összes lépcsőn is ültek és hátul már nem lehetett állni a portás bácsi bezárta az előadót…
Legemlékezetesebb baki?
Szerencsére még nem volt akkora, amire külöm emlékeznék.
Egyetlen tanács egy kezdő előadónak?
Gyakorolj sokat és ne várd el, hogy rögötön Te leszel a legjobb. Legyél csak mindig picit jobb.
Legmeghatározóbb előadás, amin részt vettél?
Ifj. Prof. Dr. Kellermayer Miklós biofizika előadási. Fantasztikusan energikus és lelkes ember, látszik rajta, hogy szereti, amiről beszél és ráadásul remek diákat csinál az előadásaihoz. Ha utálod a fizikát még akkor is megérted és meglátod benne a szépet.

Széchenyi 2020