dr. Osztopáni Krisztián

dr. Osztopáni Krisztián

ügyvéd, SBGK ügyvédi iroda

2011-ben az adatvédelmi biztosnál kezdte munkáját, majd 2012-től a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság adatvédelmi szakértőjeként dolgozott, 2014-ben pedig vizsgálóvá nevezték ki. A Hatóságnál eltöltött időszak alatt több mint hétszáz ügynek volt az előadója, amely jogesetek az adatvédelem teljes területét lefedték. Ezen túlmenően 2013 óta az Audit Osztály tagjaként a Hatóság valamennyi adatvédelmi auditjának elkészítésében kiemelt szerepe volt.

Hat év hatósági tapasztalattal a háta mögött 2018 áprilisában csatlakozott az SBGK Ügyvédi Irodához, ahol ügyvédként jogi tanácsot ad az ügyfelek számára, illetve több ügyfelénél az adatvédelmi tisztviselői feladatokat is ellátja.

2015 óta az ELTE Jogi Továbbképző Intézet Adatvédelmi és adatbiztonsági szakjogász képzés megbízott oktatója, közel hatvan szakdolgozat esetében volt konzulens. 2016 óta több mint száz előadást tartott különböző konferenciákon, szakmai rendezvényeken vagy céges felkérésekre. A Wolters Kluwer Kiadónál 2018-ban megjelent „Magyarázat a GDPR-ról” kötet egyik szerzője.

Széchenyi 2020