Fekete Balázs

Fekete Balázs

GS1 Magyarország Nonprofit Zrt.  gs1_small_logo

Egyetemi tanulmányaimat a gödöllői Szent István Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Karán végeztem. 2002-ben diplomáztam gazdasági agrármérnökként, marketing szakirányon.

Az EAN Magyarország (később: GS1 Magyarország) tevékenységébe 2002 novemberében kapcsolódtam be menedzser asszisztensként. Néhány éven belül a hulladékgazdálkodás és a környezetvédelmi termékdíj területek szakértője lettem. Elsődleges feladatom a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériummal való szakmai kapcsolattartás volt. A Minisztérium, amely ma is a GS1 Magyarország egyik stratégiai partnere az államigazgatási területen, az egyik első kormányzati szereplő volt, aki a GS1 szabványok használata mellett döntött annak érdekében, hogy munkafolyamatait hatékonyabbá tegye a globális szabványok segítségével. 2003 óta számos nagyszabású IT fejlesztési projektben vettem részt szakértőként, ahol feladatom az informatikai rendszerek – termékdíjas és hulladékgazdálkodási – jogszabályok szerinti működésének tervezése és ellenőrzése volt. Emellett az évek során számos publikációm jelent meg a környezetvédelmi termékdíj és a hulladékgazdálkodás témakörében.

Jelenleg vezető szakértőként a GS1 Magyarország Államigazgatási Kapcsolatok / eGovernment részlegének vezetője vagyok. Feladatom a folyamatos kapcsolattartás meglévő államigazgatási partnereinkkel, illetve új kapcsolatok és együttműködések kialakítása minden olyan kormányzati szereplővel vagy hatósággal, amelynek munkáját a GS1 szabványok segíteni képesek. Tevékenységem fő célja a GS1 szabványok használatának hosszú távú biztosítása az állam- és közigazgatási szférában különböző e-kormányzati megoldásokon keresztül.

Széchenyi 2020