Hajdu Péter

Hajdu Péter

HUMOR A PREZENTÁCIÓKBAN

Az előadás: Humor a prezentációkban
A humor nagyszerű eszköz a közönséggel való kapcsolatépítésre, és hiszi, hogy a legtöbb történetben benne rejlik a humor lehetősége. A humort tehát nem belecsempészni kell a történetbe, hanem megtalálni benne.
Péter ötszörös osztrák-magyar nyilvános beszéd bajnok, az egyetlen magyar, aki a mind a négy beszédkategóriában versenyzett Európa-bajnokságon. 2016-ban humoros beszéd kategóriában második helyet szerzett Varsóban.
Nemzetközi kapcsolatok szakértő és kompetencia fejlesztő tréner, TEDx felkészítő, a TEDx METU előadója. Élt Észtországban, Angliában, az USÁ-ban és Kínában. Tanított angolt, önkéntesként fordított kínairól angolra, szerepelt reklámvideóban. Öt éve egy nemzetközi szervezetben dolgozik, emellett workshopokat és tréningeket tart itthon és külföldön.
Legnagyobb vagy legemlékezetesebb közönség?
A varsói humoros beszéd Európa-bajnokság elődöntője. Ültek a poénok, a hallgatóság jól reagált, hangosan nevettek. Megvalósult a párbeszédszerű beszédhelyzet.
Legemlékezetesebb baki?
Az osztrák-magyar inspirációs beszéd verseny döntőjében egy poénnal indítottam, azzal a céllal, hogy jó hangulatba kerüljön a közönség. A poén szinte semennyire nem működött. Egy-két elszórt, már-már kínos felszisszenés. Szörnyen éreztem magam és ezután nehezen kaptam el a lendületet. Ráadásul a zárás előtt eredetileg visszautaltam volna a poénra. Mivel tudtam, hogy nem sikerült, ezért azt is tudtam nem célszerű erre emlékeztetni a közönséget, így pár másodperccel azelőtt, hogy odaértem volna, beszéd közben, fejben átírtam azt a pár sort… Stresszes volt, de túléltem.
Egyetlen tanács egy kezdő előadónak?
Kísérletezz, amíg meg nem találod a saját hangod.
Legmeghatározóbb előadás, amin részt vettél?
TJ Walker, amerikai médiatréner előadása. Lenyűgözött a magabiztossága és a szakmai felkészültsége.

Széchenyi 2020