Lippner Tamás

Lippner Tamás

EURÓPABAJNOK
Az előadás: Az értékesítési prezentáció titkai
Az értékesítési prezentációnak konkrét célja van: a közönség meggyőzése. Azokat az elveket, amelyeket profi értékesítők használnak, mi magunk is alkalmazhatunk a mindennapokban, amikor nem csak szórakoztatni és informálni szeretnénk, hanem a közönség fejében és szívében valódi változást létrehozni.
Tamás 20 évig dolgozott értékesítési vezetőként multinacionális cégeknél – a Citibankban mint régióvezető, a Sberbank fiókhálózati igazgatóként és a Vodafone-nál egy közép-európai értékesítési csapatot vezetett. 2016-ban Európabajnok lett német nyilvános beszédben. Jelenleg a Sell & Speak Kft. ügyvezetőjeként felsővezetőknek segít felkészülni fontos előadásokra és üzleti megbeszélésekre, illetve multicégeknek és nagy magyar vállalatoknak tart értékesítési tréningeket.
Legnagyobb vagy emlékezetesebb közönség?
Az európabajnoki döntő 2016-ban, ahol német, osztrák és svájci közönség előtt sikerült az első helyet megszerezni több német anyanyelvű előadóval versenyezve.
Legemlékezetesebb baki?
Japánban coacholtam ügyvédeket nyilvános beszédre és nem vettem figyelembe a kultúrális különbségeket és a szabályok fontosságát, mint például az emberek közötti hierarchia, ki hova ülhet, kinek köszönünk először és ki mikor szólalhat meg. Kicsit kellemetlen, de tanulságos volt.
Egyetlen tanács egy kezdő előadónak?
Mielőtt megírod az előadásodat, legyél képes azt 5 mondatban összefoglalni magadnak. Ezáltal valóban a legfontosabb mondanivalódra tudsz fókuszálni, tiszta lesz az üzeneted és a lényeges pontok alátámasztására fogsz koncentrálni mellébeszélés helyett.
Legmeghatározóbb előadás, amin részt vettél?
Egy nepáli kolostor vezetőjének előadása arról, hogy a düh és a kapzsiság helyett egymás segítésével, nagylelkűséggel megteremthetjük a paradicsomot a Földön. Ha mások tudatlanságból bántják egymást és magukat, ahelyett, hogy a harag, bosszú, féltékenység és tudatlanság rabszolgáivá válnánk, forduljunk hozzájuk szeretettel és békességgel. A harag tönkreteszi a boldogságot.

Széchenyi 2020