Siklós Márta

Siklós Márta

Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének alelnöke, Leitner & Leitner Kft. – Könyvvizsgáló | Adótanácsadó | Partner

Márta alapvégzettségét tekintve közgazdász tanár, aki az adótörvények 1988-as bevezetése óta adótanácsadóként, majd 1993-tól könyvvizsgálóként dolgozik.

1999-ig saját adótanácsadó és könyvvizsgáló cégét vezette. Ezt a pozícióját 1999-ben a LeitnerLeitner csoport magyarországi adó és könyvvizsgáló partnerségére cserélte. Azóta elsősorban nemzetközi ügyfélkör számára végez könyvvizsgálatot, valamint mérlegkészítést, könyvelést (HAS, IFRS) és bérszámfejtést. Fő adózási területei közé tartozik a magyar és nemzetközi vállalati adójog, pénzügyi és adóátvilágítás (Due Diligence), tranzakciókhoz kapcsolódó tanácsadás (beolvadás&felvásárlás, magán tőke).

Napi cégvezetői feladatai és szakmai munkája mellett társadalmi megbízatásokat is ellát. Nemzetközi területért felelős alelnök a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Egyesületénél illetve a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Adótagozatának elnöke. Ismert és elismert előadó különböző adózási témákban valamint rendszeresen oktat a Corvinus Egyetemen is.

.

 

Szakterület

 

Magyar és nemzetközi vállalati adójog, könyvvizsgálat, pénzügyi és adóátvilágítás (Due Diligence), tranzakciókhoz kapcsolódó tanácsadás (beolvadás&felvásárlás, magán tőke), mérlegkészítés és könyvelés (HAS, IFRS), nemzeti és határon átnyúló bérszámfejtés

 

Képzettség

 

2006 Adószakértő
1993 Könyvvizsgáló
1989 Adótanácsadó
1983 Közgazdász diploma, Budapesti Corvinus Egyetem

Szakmai tapasztalat

 

2006 Magyar Könyvvizsgálói Kamara – Adótagozat, Elnök
2004 Partner, LeitnerLeitner
1999 Ügyvezető, LeitnerLeitner Könyvvizsgáló és Tanácsadó Kft (korábban: Proxy Kft)
1993 Adótanácsadók Egyesülete, Általános alelnök
1983 Saját vállalkozás – könyvvizsgáló és adótanácsadó a kis- és középvállalkozások területén

Publikációk

 

2014 Ügyfélbarát adóhivatalt szeretnék
2013 A 2012. év könyvvizsgálati tapasztalatai
2012 Adótételek könyvvizsgálata
Széchenyi 2020