Microsoft Teams tájékoztató – Infoszféra Kft.

Az online élő képzés (webinárium) Microsoft Teams (MS Teams) alkalmazáson keresztül zajlik. A Microsoft Teams alkalmazás letöltése és használata  ingyenes, de a Microsoftnál regisztrációhoz kötött.

 • A képzés bármilyen internet kapcsolattal rendelkező eszközön követhető, de amennyiben van rá lehetőség ajánlott az asztali számítógépen vagy a laptopon történő csatlakozás. (A mobiltelefonon való használathoz minenképpen le kell tölteni a MS Teams applikációt a telefonra.)
 • Az élő képzéshez való teljes becsatlakozáshoz mikrofon és webkamera nem kötelező, de a kommunikáció során segítséget nyújthat!

HASZNÁLATA:

 1. A rendezvény előtti munkanapon a résztvevőknek e-mailben küldjük el a webináriumba való belépés linkjét.
 2. Ha rákattint a linkre, kinyílik egy weboldal, ahol 3 lehetőség közül választhat (1. kép):
  – “A Windowshoz készült app letöltése.”
  – “Folytatás ebben a böngészőben.”
  – “A Teams app megnyitása.”
  Az első esetben 2 kattintással telepítenie kell az applikációt a gépére. A második esetben nem szükséges a telepítés. A 3. esetben a gépére már korábban telepített applikáción keresztül kínálja fel a belépést a rendszer.
  FONTOS! Ha Önnek  van Microsoft fiókja – e-mail cím és jelszó, akkor azokkal kell belépni.
  Ha nincs Microsoft fiókja, akkor a rendszer felkínálja annak létrehozását. Ez esetben meg kell adnia e-mail címét és jelszavát és ezekkel tud kizárólag belépni az alkalmazásba.
 3. Miután a linkre kattintott, azonnal nem tud belépni a webináriumba.
 4. Bejelentkezéskor kérjük adja meg TELJES NEVÉT (és kreditpontos képzés esetén KASZ számát, vagy azonosító számát, hogy a részvételt azonosítani tudjuk).  Ezután kérjük, várja meg, amíg a belépését az adminisztrátor  engedélyezni! Amint az engedélyt megkapta, és belépett az előadás felületére, kérem azonnal némítsa el mikrofonját, mert a háttérzajok zavarhaták a többi webinárium résztvevőt!
 5. Kérdéseit a moderálástól függően
  – szóban (mikrofonon keresztül),
  – írásban (csetfalon keresztül) teheti fel.
 6. Kérjük, hogy a chatfalon keresztül, írásban tegye fel kérdéseit! Ezek az előadónak is megjelennek, és meg fogja válaszolni őket a konzultáció ideje alatt.
  Ha a moderátor engedélyezi, hogy a résztvevők szóban tegyenek fel kérdéseket, akkor használja a “kéz felemelése” gombot! Ekkor a csetfalon megjelenik az Ön neve mellett egy kis ikon, ebből az előadó tudja, hogy kérdést szeretne feltenni. Amikor a moderátor szót ad, leveszi a némítást a mikrofonjáról,  és a kérdését felteheti. (2. kép)

1. kép
——–

2. kép.
——–

Webinárium
—————–

Széchenyi 2020