NGM: szeptember 30-ig lehet jelentkezni a kkv-ügyvezető képzésre

A kkv-ügyvezető képzést a költségvetés finanszírozza, a tanfolyamra az érdeklődők az állami fenntartású szakgimnáziumokban és szakközépiskolákban jelentkezhetnek.

Szeptember 30-ig lehet jelentkezni a kis- és középvállalkozások kkv-ügyvezető című képzésre, amelyen a diákok idegen nyelvet, informatikát és vállalati ismereteket tanulnak majd – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára

Odrobina László kiemelte: kortól függetlenül bárki beiratkozhat, aki már rendelkezik valamilyen szakképzettséggel. A tanfolyam októberben indul és a tanév végéig tart.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy már 9000-en jelentkeztek a képzésre, így a következő egy hétben már csak további ezer érdeklődő beiskolázását tudják megoldani, ugyanis a tanfolyamot 10 ezer résztvevőre méretezték. Ha túljelentkezés lenne a képzésre, akkor a minisztérium megfontolja egy februárban induló keresztféléves tanfolyam indításának a lehetőségét – mondta.

Kérdésre válaszolva kifejtette: a kkv-ügyvezetői képzést a költségvetés finanszírozza, a tanfolyamra az érdeklődők az állami fenntartású szakgimnáziumokban és szakközépiskolákban jelentkezhetnek.

A helyettes államtitkár felidézte, hogy tavaly szeptember óta a második szakképesítés is ingyen megszerezhető, ezzel a lehetőséggel már 35 ezren éltek. A slágerszakmák közül példaként említette az ápolót, a mentőápolót, a szociális gondozót és ápolót, valamint a mérlegképes könyvelőt, a pénzügyi számviteli ügyintézőt, illetve a hegesztőt, a villanyszerelőt, a szoftverkódolót, továbbá a szakácsot, a cukrászt és a pincért.


Széchenyi 2020