Áfa és KATA 2019-től – Adóreggeli

Az Áfa tv. egyik legfontosabb várható változása az alanyi adómentesség értékhatárának jelentős emelése. Ennek következtében 2019-től várhatóan olyan vállalkozások is áttérnek az alanyi adómentességre, akik 2018-ban még az áfa-körbe tartoznak. Azonban az alanyi adómentesség választása nemcsak adóelőnyöket eredményez, hanem hátrányokkal is járhat. Ebből fakadóan a katás vállalkozás számára lényeges, hogy helyesen állapítsa meg bevételének összegét, továbbá tisztában legyen azzal is, hogy az alanyi adómentesség értékhatáránál mely ügyletek ellenértékét kell figyelembe vennie. Az előadás kitér az Áfa tv. egyéb 2019-től életbe lépő változásaira is, valamint a kisadózás szabályainak módosulására.

2018. december 11.
9:00 - 13:30
(Regisztráció: 8:30 - 8:55)
Hunguest Hotel MILLENNIUM ***

Főbb témakörök

I. Alanyi adómentesség szabályai: alanyi adómentesség elve – alanyi adómentesség értékhatárának változása – alanyi adómentesség választására jogosultak köre – alanyi adómentességre való áttérés szabályai – alanyi adómentességre való áttérés adózási következményei – alanyi adómentesség értékhatárába be nem számító ügyletek – előleg kezelése az alanyi adómentesség értékhatáránál – más tagállamba, harmadik országba irányuló értékesítések megítélése – nem belföldön teljesített értékesítések adózása – időszakonkénti elszámolás ügyletek kezelése – más tagállambeli, harmadik országbeli adóalanytól igénybe vett szolgáltatások adózása az alanyi adómentesség időszakában – áfa levonásra jogosító ügyletek az alanyi adómentesség időszakában

II. Alanyi adómentesség és a kisadózás: katás bevétel meghatározása – alanyi adómentesség értékhatárának számítása – alanyi adómentesség értékhatárának és a 40 %-os adót nem viselő bevételhatár fogalmának elhatárolása és egymáshoz való viszonya

III. Áfa tv. (egyéb) és a Kata tv. 2019. évi változásai

Részvételi díj

24.900 Ft/fő + ÁFA

KEDVEZMÉNYEK

40% kedvezménnyel 14.940 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

30% kedvezménnyel 17.430 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  december 9-ig beérkezik hozzánk.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

 

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk:

Az ár tartalmazza a frissítő, kávé, reggeli szendvics és az információs anyag költségét is. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a költségeket megbontjuk!

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020