Automatizált számlaadat küldés a NAV-hoz

A 2018-as esztendő számos új jogszabályt hoz a NAV-val történő kapcsolattartásban. Ezek közül a számla adatszolgáltatás alapvetően befolyásolja a számlázó programok működését, mely egyrészt fejlesztői feladat, másrészt pedig felhasználói oldalon is jelennek meg új kötelezettségek. Az előadás során a számlázó program felhasználók oldaláról kerül bemutatásra ez a kötelezettség, annak hatása a napi tevékenységre.

2018. július 10.
10:00 - 15:00
(Regisztráció: 9:30 - 9:55)
Hotel Hungaria City Center****

Főbb témakörök

* Jogszabályi háttér * Áfa törvény rendelkezései * Számla-rendelet rendelkezései * Adatszolgáltatás technikája (kibocsátói oldal): számlázó szoftver, számlatömb, pénztárgép * Adatszolgáltatás három alapelve * Kit érint az adatszolgáltatás * Az adatszolgáltatással érintett számlák * Mi a helyzet a módosító számlákkal, helyesbítő számlákkal, számlával egy tekintet alá eső okiratokkal és sztornó számlákkal * Adatszolgáltatás menete (token kérés és további üzenetek) * NAV válaszüzenetek kezelése * Hibajavítás * Üzemzavar esete * Nyomdai úton előállított számlákról való adatszolgáltatás (számlatömbös megoldás) * Más helyetti számlázás * Önszámlázás * Kinek a felelőssége?
Rokonintézménye és átmeneti rendelkezések * Számla kibocsátási és adatszolgáltatási kötelezettség * Számlázó programmal szembeni követelmények * Számlázó program bejelentése * Adatexport és az adatszolgáltatás: különbségek és hasonlóságok * PTGSZLAH adatszolgáltatás * Nyilatkozat a fordított adózásról * Közösségi összesítő nyilatkozat * Összesítő nyilatkozat
Átmeneti rendelkezések * Mi változik július 1-től? * Összesítő nyilatkozat értékesítési oldala * Összesítő nyilatkozat számlabefogadói oldala * Értékhatárok * Mikortól él az új szabályozás? * Az M lapot meddig kell benyújtani?
Kinek milyen feladata van? Milyen döntéseket kell meghozni? * Döntse el, hogy Ön érintett-e az adatszolgáltatási kötelezettséggel * Regisztráljon a NAV oldalán * Kinek kell regisztrálni? Könyvelőnek? Ügyvezetőnek? * Mi van, ha a számlázó rendszer nem alkalmas az adatszolgáltatásra? * Milyen lehetőségeim vannak /megoldások létezhetnek? * Számla „darabolása” * Ingyenes NAV számlázó-rendszert használ (válassza ezt az opciót, ha kevés adatszolgáltatással érintett számlája van, amit manuálisan tud rögzíteni a NAV felületén és nem fontos Önnek a számlázó-rendszer és az ERP integrációja) * Cserélje le számlázó programját és egy másik számlázó-rendszert vásároljon, amely alkalmas az adatszolgáltatási kötelezettség teljesítésére * Megbízotti számlázás – bízzon meg harmadik személyt arra, hogy számlát bocsásson Ön helyett az Ön nevében egy olyan számlázó-programból, amely alkalmas az adatszolgáltatásra (válassza ezt az opciót, ha kevés adatszolgáltatással érintett számlája van, amit manuálisan tud rögzíteni a NAV felületén és nem fontos Önnek a számlázó-rendszer és az ERP integrációja) * Önszámlázás – kinek a feladata? Kinek a felelőssége? Egyetemleges felelősség kérdése? Mit kell csinálni? * Külső adatszolgáltatási modul
NAV online-számla rendszer felülete * Áttekintés + adóhatósági szolgáltatások * Bejelentkezés és regisztráció * Elsődleges felhasználó * Másodlagos felhasználó * Technikai felhasználó * Aláíró kulcs és cserekulcs * Jogosultságok kezelése * NAV számlázó program * Kézi számlák bejelentése
Adatszolgáltatásra való felkészülés * Eldöntendő kérdések * Számla tartalom átnézése * Miről kell készíteni xml és miről nem kell * Az xml validáció
Adatszolgáltatás tartalma * Helyesbítő számlák, előleg számlák, gyűjtő számlák * Sztornó számlák * Számla helyesbítés esetei és erre vonatkozó szabályok * Átmeneti rendelkezések ismét (eredeti számla július 1 előtt, módosítás július 1. utáni) * Előleg számla és végszámla * Részteljesítés * Mi a különbség a teljesítés időpontja, számlakibocsátás kelte és kiállítás időpontja között? * Fizetési határidőnek mennyiben van jelentősége? * Csoportos helyesbítő számla * Mi a különbség a gyűjtő számla és az időszakos elszámolás között? * Visszáru elszámolása
Számla XML rejtelmei * Az xml stuktrúra * XSD * Mi a különbség az áfa-törvény szerinti tartalom és a xml tartalom között * Módosító számlák xml-je ismét * További hasznos linkek, információk
Szakmai konzultáció – résztvevők részéről felmerülő kérdések megválaszolása

Részvételi díj

24.700 Ft/fő + ÁFA

KEDVEZMÉNYEK

18.700 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

21.700 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  július 5-ig beérkezik hozzánk.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Ebéd (igény esetén): 3800 Ft/fő + ÁFA

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk: Az ár tartalmazza az információs anyag és a reggeli frissítő, kávé költségét.

Az ebéd külön igényelhető, melyet az alap részvételi díj nem tartalmaz. Esetleges ebéd igényét a jelentkezési lapon jelezheti. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás (a reggeli bekészítés, valamint igény esetén az ebéd), mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a költségeket megbontjuk.

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020