Az új Polgári Perrendtartás koncepciója– Jogi képzés a PKKB címzetes törvényszéki bírójával

Az új polgári perrendtartás kodifikációjának előkészítése fontos mérföldkőhöz érkezett: lezárult a Kormány határozata által elrendelt előkészítő fázis. Jelenleg körvonalazódik az új Pp. koncepciója. Előadónk, a kodifikációs folyamat aktív részese, valamint a kodifikációs bizottság tagja, ismerteti a változás irányát, fontos lépcsőit. A hatályba lépésig még sok minden változhat, de mivel teljesen új törvény születik, ezért érdemes már most elkezdeni a felkészülést!

2016. június 22.
9:00 – 13:00
(Regisztráció: 8:30)
THK 60 Irodaház ( volt OKISZ Inkubátorház)

Főbb témakörök

* Új szerkezet, alapelvek, értelmező rendelkezések, általános szabályok

* Új szabályok: a bíróság összetételében, a kizárásnál

* A pertárgyérték számításának pontosítása

* Új kizárólagos illetékességi szabályok

* Az alperes keresethez csatlakozásának lehetősége, kihatása a perköltségviselésre

* A kötelező jogi képviselet új szabálya

* A perköltség érvényesítése költségjegyzékkel, új viselési szabályok

* Új általános végrehajtás felfüggesztési ok: ha a per tárgya a végrehajtás alapjául szolgáló követelés

* Mi az a kézbesítési fikció? Mikor rendelhet el a bíróság végrehajtói kézbesítést?

* Mit jelent a perfelvétel, mi az anyagi pervezetés? Mikor kezdődik az érdemi tárgyalás?

* Bizonyítási szükséghelyzet, jogsértő bizonyítási eszközök

* Néhány új szabály a fellebbezés köréből, hogyan jár el a másodfokú bíróság

Részvételi díj

16900 Ft/fő + ÁFA

Kedvezmények

30% kedvezménnyel 11.830 Ft/fő + ÁFA, ha a rendezvényre egy cégtől többen jelentkeznek, és jelentkezésük június 17-ig beérkezik hozzánk,

20% kedvezménnyel 13.520 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése június 3-ig beérkezik hozzánk,

10% kedvezménnyel 15.210 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése június 17-ig beérkezik hozzánk.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk: Az ár tartalmazza az információs anyag és a reggeli frissítő, kávé költségét.

Az ebéd külön igényelhető, melyet az alap részvételi díj nem tartalmaz. Esetleges ebéd igényét a jelentkezési lapon jelezheti. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás (a reggeli bekészítés, valamint igény esetén az ebéd), mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a költségeket megbontjuk.

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020