Compliance – A pénzmosás új szabályozása 2021. január 1-től

Szakmai konferencia online, élő közvetítéssel

A képzésen napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő új területét, a compliance (megfelelés) témakörét járjuk körül részletesen.

Továbbá a 2021. január 1-től újraszabályozott pénzmosás bűncselekménye és a hozzá kapcsolódó bejelentési kötelezettséggel kapcsolatos új szempontok kerülnek áttekintésre.

Előadásunkat ajánljuk gazdasági jogra, büntetőjogra specializálódott ügyvédek, továbbá a compliance és a pénzmosás megelőzése területén működő más szakemberek számára. Az előadást ’A compliance alapkérdései – az etikus vállalati működés elmélete és gyakorlata’ című kötet szerzője és szerkesztője, Dr. Ambrus István egyetemi docens (ELTE-ÁJK) tartja.

 


Előadásunk a megújult felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) hatálya alá tartozik. A képzésen való részvételéről a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszerből (FAR-rendszer) letölthető állami tanúsítványt állítunk ki!

2021. január 28.
9:00 - 16:30
(Regisztráció: 8:30 - 8:55)
Online ÉLŐ előadás - Microsoft Teams

Főbb témakörök

Compliance (megfelelés)

▪ A compliance fogalma, kialakulása, helye és szerepe a szervezeti keretrendszerben
▪ A compliance alkalmazási területei a köz- és a magánszférában
▪ Európai Uniós és hazai jogszabályok a compliance szolgálatában
▪ Bűnügyi compliance
▪ Whistleblowing (közérdekű bejelentés)
▪ Internal investigation (vállalati belső visszaélés-vizsgálat)

Pénzmosás
▪ A pénzmosás szabályozástörténete, megjelenése a büntetőjogban
▪ A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni Európai Uniós és hazai jogszabályok evolúciója
▪ A pénzmosás új, 2021. január 01-től hatályos szabályozása

Kérdések, konzultáció

Részvételi díj

29.900 Ft/fő + ÁFA

Kedvezmények

20% kedvezménnyel 23.920 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  január 25-ig beérkezik hozzánk.


A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Jelentkezési és részvételi feltételek

Az ár tartalmazza: az online előadáson való részvételt és a kiadvány anyagát elektronikus formában

Online előadáshoz való csatlakozás technikai feltételei:

Az online élő előadás (webinárium) Microsoft Teams alkalmazáson keresztül fog történni. Az alkalmazás az következő linken tölthető le: Microsoft Teams letöltés (az alkalmazás letöltése és használata ingyenes)

A részvételhez az alkalmazás letöltése nem feltétel, mert az előadás a szoftver online verziójában is követhető, de abban a verzióban egyes funkciók korlátozva vannak.

A szakmai nap bármilyen eszközön követhető, de amennyiben van rá lehetőség ajánlott az asztali számítógépen vagy a laptopon történő csatlakozás. Az élő előadáshoz való teljes becsatlakozáshoz mikrofon szükséges, a webkamera nem kötelező, de a kommunikáció során segítséget nyújthat!

Hálózati követelmény: Minimálisan 15 MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség! Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020