(3 kredit) A fizetési meghagyásos eljárás és a fizetési meghagyás végrehajtása

Változások, aktualitások - Kreditpontos Jogi Képzés

Október 1-jétől több helyen is módosult a fizetési meghagyásos eljárásról szóló törvény. Az eljárások gyorsítása, egyszerűsítése és papírmentessé tétele miatt a gazdálkodó szervezeteknek és jogi képviselőknek teljesen elektronikussá vált a fizetési meghagyásos eljárás. Októbertől ugyanis nem postán, hanem elektronikusan, a cégkapun, illetve hivatali tárhelyen keresztül érkezik a meghagyás, továbbá az összes, az eljáráshoz kapcsolódó irat is.

 


MEGSZEREZHETŐ KREDITPONTOK ÜGYVÉDEKNEK: 3 kreditpont

A kreditpontok megszerzésének feltétele az előadáson való részvétel. A képzés nem vizsgaköteles!

 

Tájékoztató az ügyvédek kötelező kreditpontos továbbképzéséről>>

 

TOVÁBBI KREDITPONTOS TOVÁBBKÉPZÉSEINK ÜGYVÉDEK RÉSZÉRE >>

 

2023. november 09.
9:00 - 12:00
(Regisztráció: 8:30 - 8:55)
Online ÉLŐ előadás - Microsoft Teams

Főbb témakörök

A fizetési meghagyással érvényesíthető követelések
Az elektronikus rendszer használata
A kérelem beadása
A kérelem közjegyző általi vizsgálata
Keresethalmazat az eljárásban
A kérelem visszautasítása
A fizetési meghagyás kibocsátása
A fizetési meghagyás elektronikus és postai kézbesítése a kötelezettnek
Ellentmondás
Perré alakulás
Végrehajtás elrendelése fizetési meghagyás alapján
Statisztikai adatok
A főbb változások összefoglalása
Leggyakoribb jogosulti/kötelezetti hibák 
Konzultáció

Részvételi díj

24.900 Ft/fő + ÁFA

KEDVEZMÉNYEK

22.900 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

 

 

Jelentkezési és részvételi feltételek

Az ár tartalmazza a kiadvány anyagát elektronikus formában.

A kreditpontos igazolások kiadásának feltétele a webináriumon való részvétel esetén:

  • A rendezvényközvetítés (webinárium) valós időben, MICROSOFT TEAMS alkalmazáson keresztül zajlik. Az alkalmazás a következő linken tölthető le: Microsoft Teams letöltés (az alkalmazás letöltése és használata ingyenes).
  • A rendezvény előtt 1 nappal a hallgatóknak kiküldjük az MS Teams megnyitásához szükséges linket. A webináriumba a rendezvény megkezdése előtt 30 perccel tud becsatlakozni.
  • Hálózati követelmény: Minimálisan 5 MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.
  • A kreditpontos igazolások kiadásának feltételei:
    • A rendezvény időtartamának minimum 90%-án való igazolt részvétel.

 

Jelentkezési és részvételi feltételek:

1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, és az adatbekérő űrlapot kitöltötték.
5. Jelen rendezvény főszervezője partnercégünk, a System Media Kft. A továbbképzés az OAB nyilvántartásában partnercégünk nevén szerepel, kreditigazolást a résztvevőknek ők állítanak ki, ezért a kreditigazolás kiállításához szükséges adatok a részükre továbbításra kerülnek.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020