Ingatlan ÁFA-változások 2020. – Adókonferencia

Alapjaiban változtak meg az ingatlannal kapcsolatos áfa-szabályok. A közösségi jog új ingatlan fogalmat vezetett be, ami a magyar szabályozás szempontjából is kötelezően irányadó.

Az idei az utolsó év, amikor a lakásépítés áfája még csak 5 százalék, januártól már a normál 27 százalékos áfakulcs vonatkozik erre a tevékenységre. Az átmenet kezelése kapcsán rengeteg a bizonytalanság, érthető módon mindenki ki szeretné használni ezt a jelenleg érvényes kedvezményt. Az előadás során az 5%-os lakásáfa fokozatos kivezetése és más ingatlan építésével, átalakításával, bérbeadásával, hasznosításával kapcsolatos főbb áfa kérdések és a  közösségi jog új ingatlan fogalmi kerülnek a fókuszpontba.

2019. november 25.
10:00 - 15:00
(Regisztráció: 9:30 - 9:55)
Hunguest Hotel MILLENNIUM ***

Főbb témakörök

▪ Ingatlan fogalma az EU jogszabályok tükrében

▪ Egyenes áfa és fordított áfa az ingatlan szektorban

▪ Ingatlanhoz kapcsolódó szolgáltatás fogalma

▪ Építési telek értékesítése

▪ Kulcsra kész ingatlan átadása

▪ Generálkivitelezők, építési alvállalkozók áfa kérdései

▪ Ingatlan értékesítése és bérbeadása

▪ Lakóingatlan értékesítése

▪ 5% áfa kivezetése

▪ 5% áfa vs. CSOK

▪ Mikor érdemes adókötelezettséget választani és mikor nem? ▪ Adólevonási szabályok és arányosítás, áfa korrekció

▪ Fő- és járulékos költségek

▪ Kereskedelmi szálláshely szolgáltatás, Airbnb. áfája, áfa mérték csökkenése 5%-ra

▪ Turizmus fejlesztési hozzájárulás kiterjesztése a kereskedelmi szálláshely-szolgáltatásra

▪ Közvetített szolgáltatások

▪ Folyamatosan teljesített szolgáltatások áfája

▪ Konzultáció

Részvételi díj

29.900 Ft/fő + ÁFA

Kedvezmények

30% kedvezménnyel  20.930 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

20% kedvezménnyel  23.920 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  november 11-ig beérkezik hozzánk.

10% kedvezménnyel  26.910 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  november 22-ig beérkezik hozzánk.


A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Ebéd (igény esetén): 3200 Ft/fő + ÁFA

 


 

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk: Az ár tartalmazza az információs anyag és a reggeli frissítő, kávé költségét.

Az ebéd külön igényelhető, melyet az alap részvételi díj nem tartalmaz. Esetleges ebéd igényét a jelentkezési lapon jelezheti. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás (a reggeli bekészítés, valamint igény esetén az ebéd), mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a költségeket megbontjuk.

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

További rendezvényeink

Széchenyi 2020