Közoktatási Szakmai Nap – Törvényi változások – Munkajogi kérdések – Intézményi struktúra – Szakképzés

A 2017/18-as tanév sok újdonságot tartogat a oktatási intézmények számára. Jelentősen változik a jogi szabályozás, hiszen 2017. május 31-én elfogadta a Parlament a „2017. évi LXX. törvényt az oktatás szabályozására vonatkozó és egyes kapcsolódó törvények módosításáról”. A munkáltatói jogkörök egy részének gyakorlásával megbízott intézményvezetők általában a köznevelési törvényt tartják szem előtt, pedig a pedagógusok jogviszonyára emellett alkalmazni kell nem csupán a közalkalmazotti törvényt, hanem a Munka Törvénykönyve szabályait is. Mindez különösen a munkaidővel kapcsolatos rendelkezéseknél fontos. A volt KLIK-et érintő, 2017. január 1-jei munkáltatói jogutódlást követően egy évig lehet érvényben a KLIK kollektív szerződése. Sok kérdést vet fel az intézményrendszer új struktúrája, a szakképzési centrumok megalakulása is. Előadóink első kézből, a jogalkotásból hozzák a legaktuálisabb információkat!

2017. szeptember 19.
10:00-15:00
(Regisztráció: 9:30-9:55)
Hotel Hungaria City Center****

Főbb témakörök

10.00-11.30 – Köznevelést érintő jogszabály-változások, tanév rendje 2017/2018 – Előadó: Dr. Madarász Hedvig, főosztályvezető, EMMI

 • Az elmúlt időszak jogszabályi változásai a köznevelésben, különös tekintettel a soron következő tanévben hatályba lépő módosításokra: köznevelésről szóló törvény, 20/2012. EMMI rendelet.
 • Pedagógus előmeneteli rendszer.
 • A fegyelmi eljárás változásaitól a külföldi iskolai kirándulások szervezéséig.
 • Mire kell figyelni a következő tanévben, melyek a gyakori jogértelmezési kérdések, problémák.

11.30 – 11.45    szünet

11.45 – 12.45  Köznevelési intézményben foglalkoztatottak speciális munkajogi kérdései – Előadó. Dr. Bérces Kamilla, munkajogász

 • Pedagógusok és más köznevelési intézményben foglalkoztatottak speciális munkajogi kérdései.
 • Pedagógus előmeneteli rendszer („életpálya”) szerinti besorolás, minősítés.
 • Pedagógus-munkakör képesítési előírásai.
 • Mik az új kollektív szabályozás megkötésének jogi lehetőségei 2018. január 1. után?

12.45 – 13.45    Ebéd

13.45 – 14.30     A fenntartói és intézményi együttműködés új struktúrája  – Előadó: Katona Miklós, főosztályvezető, NGM

 • A szakképzési centrumok megalakítása, felépítése, működése.
 • Az új struktúra és a tagintézmények önállóságának szerepe.
 • Fejlesztési lehetőségek a szakképzésben.

14.30 – 15.00  Aktualitások az iskolai rendszerű szakképzésben – Előadó: Katona Miklós, főosztályvezető, NGM

 • Mit tesz a szakképzési rendszer a gazdaság igényeihez igazodó képzett munkaerő biztosítása érdekében?
 • Mit nyújtanak az országos lefedettséggel működő szakképzési centrumok a vállalatoknak és a képzésekre nyitottak számára?
 • Hogyan teremtenek hidat a centrumok a szereplők egymásra találásában?

Részvételi díj

29.900 Ft/fő + ÁFA

KEDVEZMÉNYEK

50% kedvezménnyel 14.950 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek, és jelentkezésük szeptember 15-ig beérkezik hozzánk.

40% kedvezménnyel 17.940 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  augusztus 31-ig beérkezik hozzánk.

20% kedvezménnyel 23.920 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  szeptember 13-ig beérkezik hozzánk.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Ebéd (igény esetén): 3200 Ft/fő + ÁFA

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk: Az ár tartalmazza az információs anyag és a reggeli frissítő, kávé költségét.

Az ebéd külön igényelhető, melyet az alap részvételi díj nem tartalmaz. Esetleges ebéd igényét a jelentkezési lapon jelezheti. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás (a reggeli bekészítés, valamint igény esetén az ebéd), mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a költségeket megbontjuk.

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020