Mérlegsorok helyes értelmezése – nem csak pénzügyeseknek!

A mérleg, a beszámoló, az eredmény-kimutatás, a kiegészítő melléklet és az üzleti jelentés sorainak értelmezése lépésről, lépésre!

A szakmai napot ajánljuk mindazoknak, akik cégük piaci helyzetét, eredményeinek ismeretét alapvető üzleti érdeküknek tekintik! Nem szerencsés minden esetben „csak” a könyvelőre, gazdasági vezetőre hagyatkozni!

Ahhoz, hogy helyesen pozicionálja saját illetve partner cégeit, nem muszáj számviteli szakértőnek lennie! Jöjjön el rendezvényünkre és segítünk, hogy Ön is pontosan átlássa a mérleg, a beszámoló, az eredmény-kimutatás és a kiegészítő melléklet, valamint az üzleti jelentés sorait!

2016. június 21.
10:00 – 15:00
(Regisztráció: 9:30)
Hunguest Hotel MILLENNIUM ***

Főbb témakörök

A vagyon megítélése, összetétele

* A tevékenység végzéséhez szükséges egészséges vagyoni arány megléte

A mérleg tartalma

* Befektetett eszközök –Forgóeszközök -Aktív időbeli elhatárolások
* Saját tőke – Céltartalékok – Kötelezettségek – Passzív időbeli elhatárolások

likviditás fogalma, mutatói

* Cash-flow
* A likviditás és a Cash-flow közötti jelentésbeli különbségek
* Egyéb mutatók (forgási sebesség, átlagos fizetési határidő)

A hatékonyság mutatói

* Hozzáadott érték, anyag-, bérhatékonyság
* Tárgyi eszközök hatékonysága
* Tőkehatékonyság

A jövedelmezőség mutatói

* Árbevétel-arányos, tőke-arányos, előmunka-arányos jövedelmezőség
* Fedezet értelmezése
* Árbevétel-költség-fedezet-nyereség elemzése
* Bechmarking
* Altman Z technikája

Részvételi díj

24900 Ft/fő + ÁFA

Kedvezmények

50% kedvezménnyel 12.450 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek,

40% kedvezménnyel 14.940 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  június 17-ig beérkezik hozzánk.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Ebéd (igény esetén): 2800 Ft/fő + ÁFA

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk: Az ár tartalmazza az információs anyag és a reggeli frissítő, kávé költségét.

Az ebéd külön igényelhető, melyet az alap részvételi díj nem tartalmaz. Esetleges ebéd igényét a jelentkezési lapon jelezheti. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás (a reggeli bekészítés, valamint igény esetén az ebéd), mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a költségeket megbontjuk.

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020