Munkaviszony megszüntetése, felmondás legálisan – Bírói gyakorlat

Szakmai konferencia online, élő közvetítéssel dr. Kártyás Gáborral és az FT bírójával

Évek óta a legtöbb munkaügyi per a munkaviszony megszűnése, megszüntetése jogszerűségével kapcsolatos.

Előadásunk célja, hogy áttekintést adjon arról, milyen jogi buktatókra kell odafigyelnie a munkáltatónak, amikor meg kíván válni munkavállalóktól. Sorra vesszük, milyen jogcímeken tudják megszüntetni a munkaviszonyt, az egyes lehetőségek ismertetésével a résztvevők képesek lesznek kiválasztani, hogy egy konkrét tényállásra melyik megszüntetési módot célszerű alkalmazni, bemutatva azok előnyeit, kockázatait. Számos gyakorlati kérdésre hívjuk fel a figyelmet és kitérünk a felmondási perek bírói gyakorlatának legfontosabb tanulságaira is.

Az előadás utolsó részében a résztvevőknek összefoglaljuk a járványhelyzet miatt aktuális további munkaügyi kérdéseket is, így különösen az otthoni munkavégzés jogi kereteit.

2020. december 16.
10:00 - 15:00
(Regisztráció: 9:30 - 9:55)
Online ÉLŐ előadás - Microsoft Teams

Főbb témakörök

▪ A megszüntető nyilatkozat írásba foglalása, közlése
▪ A közös megegyezés sajátosságai: miben állapodhatunk meg?
▪ A próbaidő alatti azonnali hatályú felmondás buktatói
▪ Hogyan kell megindokolni a munkáltatói felmondást?
▪ A felmondási védelmek szabályai
▪ Mikor élhetünk azonnali hatályú felmondással?
▪ Az azonnali hatályú felmondás határidejének számítása
▪ Tanulságok a legújabb bírói gyakorlatból
▪ A jogellenes munkaviszony megszüntetés szankciói
▪ A megszüntetéssel szembeni munkaügyi per menete
▪ Aktualitások a munkaügyben: az otthoni munkavégzés sajátosságai
▪ Újabb munkajogi alkotmánybírósági határozatok
▪ Kérdések, konzultáció

Részvételi díj

24.900 Ft/fő + áfa

KEDVEZMÉNYEK

22.420 Ft/fő + áfa, ha weboldalunkon keresztül jelentkezik

 

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Jelentkezési és részvételi feltételek

  • A rendezvényközvetítés (webinárium) valósidőben MICROSOFT TEAMS alkalmazáson keresztül fog történni. Az alkalmazás az következő linken tölthető le: Microsoft Teams letöltés (az alkalmazás letöltése és használata ingyenes).
  • A rendezvény előtt 1 nappal a hallgatóknak kiküldjük az MS Teams megnyitásához szükséges linket. A webináriumba a rendezvény megkezdése előtt 30 perccel tud csatlakozni.
  • Hálózati követelmény: Minimálisan 5 MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Egyéb információk: Az ár tartalmazza az online élő előadáson való részvételt, és az információs anyag költségét.

 

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020