A pénzkövetelések behajtásának hatékony jogi eszközei – Követeléskezelési képzés a PKKB bírójával

Előadónk gyakorlati oldalról közelíti meg a követeléskezelést, és annak buktatóit. Hatékonyabban, nagyobb eséllyel tudja szerződéses partnerétől behajtani és/vagy bebiztosítani pénzkövetelését. A képzés alapja az új Polgári Törvénykönyv, de kitérünk a Ptk.-n kívüli más alkalmas eszközökre is. Képzésünket jogászokon kívül cégvezetőknek, pénzügyeseknek és mindenkinek ajánljuk, akinek a gazdálkodási tevékenysége során már akadtak nehézségei a követelése behajtásával.

2017. március 21.
10:00 - 15:00
(Regisztráció: 9:30-9:55)
Hotel Hungaria City Center****

Főbb témakörök

▪ A pénztartozás az új Ptk.-ban
▪ A késedelmi kamat, a 40 EUR átalány gyakorlati kérdései
▪ A 2016. évi IX. tv. a behajtási költségátalányról
▪ Egy hatékony „védelmi vonal”: az általános szerződési feltételek (ÁSZF)
▪ Az írásbeli jognyilatkozatok jelentősége
▪ Milyen joghatása van egy e-mailnek?
▪ A pénztartozás behajtásának speciális esete: a felhatalmazó levélen alapuló inkasszó
▪ A zálogjog, kezesség, garancia gyakorlati kérdései
▪ A faktoring és az engedményezés megváltozott szabályai
▪ A tartozás-elismerés
▪ A tulajdonjog-fenntartás előnyei és buktatói
▪ A váltó: sokoldalúan praktikus és mindenki számára elérhető eszköz
▪ Eljárásjogi-alaki „biztosítékok”: a közokirat és a teljes bizonyító erejű magánokirat jelentősége a követeléskezelésben
▪ Az ideiglenes intézkedés, a biztosítási intézkedés
▪ A végrehajtási záradék előnyei
▪ Kitérő: a fizetési meghagyás, a kisértékű per gyorsított szabályai
▪ Dióhéjban az elektronikus pervitel új szabályairól
▪ Konzultáció

Részvételi díj

29.900 Ft/fő + ÁFA

Kedvezmények

50% kedvezménnyel 14.950 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek és jelentkezésünket legkésőbb március 17-ig elküldik nekünk.

40% kedvezménnyel 17.940 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése március 14-ig beérkezik hozzánk.

30% kedvezménnyel 20.930 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése március 19-ig beérkezik hozzánk.


A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Ebéd (igény esetén): 3200 Ft/fő + ÁFA

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk: Az ár tartalmazza az információs anyag és a reggeli frissítő, kávé költségét.

Az ebéd külön igényelhető, melyet az alap részvételi díj nem tartalmaz. Esetleges ebéd igényét a jelentkezési lapon jelezheti. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás (a reggeli bekészítés, valamint igény esetén az ebéd), mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a költségeket megbontjuk.

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020