Promóciók, vásárlást ösztönző akciók, ajándéksorsolások adókötelezettsége, áfája

A vészhelyzet jelentősen átalakította a vásárlási szokásokat. A gyártók és a kereskedők különböző vásárlást ösztönző akciókkal igyekeznek a vásárlók figyelmét fenntartani.

A különböző promóciók, juttatások adóvonzata többnyire a játékot szervezőre hárul, de egy nem megfelelően kiválasztott akciónál a játékban résztvevő magánszemélynek is kell adót fizetni, mely jelentősen csorbíthatja a promóció sikerét. A promóciós kampány tervezésekor számos törvény előírására figyelni kell, úgymint a személyi jövedelemadóra, a társasági adóra, az általános forgalmi adóra, sőt a szerencsejáték szervezéséről szóló törvény rendelkezéseire is. Az adókötelezettséget meghatározza az is, hogy a marketing kampányt magánszemély vásárlók részére, vagy üzleti partnerek részére hirdetik. Az adókötelezettséget az is befolyásolja, hogy a játék szervezője belföldi-, vagy külföldi, és a juttatás pénzben, természetben, vagy bankkártya juttatásban testesül meg.

Az ajándéksorsolás, vetélkedő, verseny és a különböző üzletpolitikai, reklámcélú promóciók adókötelezettsége különböző szabályok figyelembevételével történik, az áfa elszámolása még attól is függ, hogy az engedményre azonnal, vagy utólag kerül sor.

Az előadáson példákon keresztül kerülnek ismertetésre az adómentes promóciók, valamint az ajándékozás különböző formái.

2021. június 29.
10:00 - 15:00
(Regisztráció: 9:30 - 9:55)
Online ÉLŐ előadás - Microsoft Teams

Főbb témakörök

Horváthné Szabó Beáta
*
Üzletpolitikai célú juttatások és előfordulásuk a mindennapokban
* Adómentesen adható juttatások
*
Adóköteles juttatások
* Üzletpolitikai célból magánszemély vásárlónak adott juttatások
* Adómentesség feltételei (Szja tv. 1. számú melléklet 8.14. pont)
* Üzletpolitikai célú marketing promóciós játékok – árengedmény
*
Vásárlást ösztönző adómentes akciók
* Visszatérítés
*
Vásárláshoz kapcsolódó más kedvezmény
* Készpénz és azt helyettesítő eszközök adózási megítélése
*
Áruminta
* Nyeremény
*
Szerencsejátékok
*
Vetélkedő, verseny
* Vásárláshoz kapcsolódó, céges rendezvények
* Sorsolásos játék (tombola) vevőknek és dolgozóknak
*
Ajándéksorsolás- Sztv 1991.évi XXXIV.tv 23.§(1)
* Adóköteles üzletpolitikai célú juttatások
* Üzletpolitikai, reklám célú juttatások
*
Üzletpolitikai célból üzleti partnernek adott juttatások
* Üzleti ajándék, üzleti partnerek utaztatása
* Reprezentáció
*
Üzleti partnerek dolgozói ösztönzése
*
Szórakoztató programok, virtuális rendezvények
*
Konzultáció

 

Dr. Csátaljay Zsuzsanna
*
Mennyiségi árengedmények kezelése
* Az azonnali és utólagos árengedmények helyes számlázása
*
Mi az az ún. természetbeni árengedmény, mire jó és milyen feltételekkel lehet alkalmazni?
* Többszereplős árengedményi konstrukciók
* Kis értékű ajándékok
* Áfa nélkül adható ingyenes juttatások
* Konzultáció

Részvételi díj

24.900 Ft/fő + ÁFA

 

KEDVEZMÉNYEK

16.900 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

17.900 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  június 25-ig beérkezik hozzánk.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Jelentkezési és részvételi feltételek

Az ár tartalmazza:  online előadáson való részvétel költségét és a kiadvány anyagát elektronikus formában

Online képzéshez való csatlakozás technikai feltételei:

Az online élő képzés (webinárium) Microsoft Teams alkalmazáson keresztül fog történni. Az alkalmazás az következő linken tölthető le: Microsoft Teams letöltés (az alkalmazás letöltése és használata ingyenes)

A részvételhez az alkalmazás letöltése nem feltétel, mert a képzés a szoftver online verziójában is követhető, de abban a verzióban egyes funkciók korlátozva vannak. A képzés bármilyen eszközön követhető, de amennyiben van rá lehetőség ajánlott az asztali számítógépen vagy a laptopon történő csatlakozás. Az élő képzéshez való teljes becsatlakozáshoz mikrofon szükséges, a webkamera nem kötelező, de a kommunikáció során segítséget nyújthat!

Hálózati követelmény: Minimálisan 15 MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

 

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség! Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020