Számlázás 2018. és számla adatszolgáltatás a NAV-nak

A 2018-as esztendő számos új jogszabályt hozott. Ezek közül a számla adatszolgáltatás alapvetően befolyásolja a számlázó programok működését, mely egyrészt fejlesztői feladat, másrészt pedig felhasználói oldalon is jelennek meg új kötelezettségek. A szabályozás a számlázó programok működését standardizálja, ugyanakkor a fejlesztők számára irányt is mutat a programok továbbfejlesztésében, a hatékonyabb számla kiállítások irányába. Az adatszolgáltatás nem szól bele a számlakiállításba, ugyanakkor a kiállított számláról egy azonnali és automatikus adatszolgáltatási kötelezettséget ír elő. Lehetőség van az adatszolgáltatás korrigálására, ugyanakkor mind adózói mind pedig fejlesztői oldalon érdemes a változásokra megfelelően felkészülni.

2018. május 31.
10:00 - 15:00
(Regisztráció: 9:30 - 9:55)
Hunguest Hotel MILLENNIUM ***

Főbb témakörök

10.00-12.00 Czöndör Szabolcs: Számla adatszolgáltatás * Számla adatszolgáltatás technikája * Adatszolgáltató rendszerhez való regisztráció * Adatszolgáltatás számlázó programokra, számlázási folyamatokra gyakorolt hatása * Fejlesztői és adóalanyi kötelezettségek az adatszolgáltatásban * Adatszolgáltatásra való felkészülés * Szakmai konzultáció, gyakori kérdések 13.00-15.00 Sike Olga: Számlázás a gyakorlatban 2018 * Számlázás, számlahelyesbítés szabályai * Számla érvénytelenítés (sztornózás) * Számlamódosítás egy bizonylattal, vagy sztornó és új számla kibocsátásával * Adatszolgáltatás a kibocsátott és a befogadott számlákról * Kinek a kötelezettsége az adatszolgáltatás * Meghatalmazotti számlázás * Önszámlázás * Csoportos adóalany adatszolgáltatási kötelezettsége * Adatszolgáltatással kapcsolatos átmeneti szabályok * Előleg és végszámla, ezekről adatszolgáltatás * Pénztárgéppel történő számlaadás, számlatömb, vagy számlázó program használata és a pénztárgép használata * Szakmai konzultáció, a résztvevők kérdéseinek megválaszolása

 

Részvételi díj

24.700 Ft/fő + ÁFA

KEDVEZMÉNYEK

18.700 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

21.700 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  május 25-ig beérkezik hozzánk.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Ebéd (igény esetén): 3200 Ft/fő + ÁFA

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk: Az ár tartalmazza az információs anyag és a reggeli frissítő, kávé költségét.

Az ebéd külön igényelhető, melyet az alap részvételi díj nem tartalmaz. Esetleges ebéd igényét a jelentkezési lapon jelezheti. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás (a reggeli bekészítés, valamint igény esetén az ebéd), mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a költségeket megbontjuk.

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020