Transzferárazás 2016.

Új szabályok – Esettanulmányok – Tapasztalatok – Gyakorlat

A NAV ellenőrzési irányelvei szerint a transzferárazás az adóvizsgálatok fókuszában marad. A cégcsoporton belül alkalmazott elszámoló árakra vonatkozó megfelelő nyilvántartás (transzferár nyilvántartás) hiányában több milliós nagyságrendű bírság sújthatja az adózókat. A nyilvántartás készítésre vonatkozó széles körű mentesítési szabályokra tekintettel szám szerint egyre kevesebb nyilvántartást kell elkészíteni, viszont így a vizsgálatok is mélyrehatóbbá váltak. Egyre több adóellenőrzés zárul hátrányos következményekkel, ezért javasolt felkészülni. Előadónk gyakorlatorientáltan mutatja be a transzferárazás jelenlegi szabályait, nemzetközi hátterét és a változások várható irányait.

2016. május 17.
10:00-16:00
(Regisztráció: 09:30)
Hunguest Hotel MILLENNIUM ***

Főbb témakörök

* Dokumentáció készítési kötelezettség megállapítása – besorolás buktatói, kérdései, 2016-os változások (2015-re vonatkozó dokumentációra vonatkozó szabályokra is kitérünk) – számviteli törvény szerinti fogalom és az adótörvény szerinti fogalom összevetése

* Önkormányzati tulajdonú vállalkozások transzferár készítési kötelezettségei

* Készíthető dokumentáció típusai, „masterfile” kiaknázási lehetőségei határon átnyúlva, határon átnyúló dokumentációk kezelése, külföldi dokumentációkkal való összevetés, BEPS kézikönyv

* Dokumentáció részei, felépítése – buktatók, hiányosságok, 2016-os változások

* Kapcsolt felek, kapcsolt féllel lefolytatott ügyletek beazonosításának kérdései, szokásos piaci ár (OECD, magyar törvények, kettős adóztatás elkerüléséről szóló törvények), telephelyek transzferárazási kérdésköre – új transzferárazási irányelvek

* Összevonhatóság kérdésköre, különös esetei, 50 millió Ft alatti ügyletek

* Helyes ármegállapítási módszer kiválasztása – lépések, bírósági jogesetek

* Ármegállapítási módszer kihatásai más adónemekre

* Cégcsoport szintű dokumentációk adaptálhatósága, használható egyszerűsítések

* Speciális ügyletek transzferár dokumentációban való kezelése

* Nehézségek a transzferár dokumentáció során, praktikus tanácsok a “kiküszöbölésre”, adatbázis gondok – melyiket használjuk és miért?

* Külföldi és belföldi adóhatósági ellenőrzési tapasztalatok (APA, Arbitrációs Egyezmények, Kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmények hatásai)

* Jogesetek és megoldásaik

* Bírságolási tapasztalatok, konkrét folyamatban lévő adóellenőrzési tapasztalatok – megoldásai, bírósági tapasztalat

* 2016/2017-es változások és a jövőbeli változások kérdései

Részvételi díj

24900 Ft/fő + ÁFA

Kedvezmények

50% kedvezménnyel 12.450 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek,

40% kedvezménnyel 14.940 Ft/fő + ÁFA, ha  jelentkezése  május 13-ig beérkezik hozzánk.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Ebéd (igény esetén): 2800 Ft/fő + ÁFA

Megjelenés

Rendezvényünkön több lehetőség nyílik cégeknek kiállítani.

Rendezvényünkön több lehetőség nyílik cégeknek kiállítani.

Részletek

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk: Az ár tartalmazza az információs anyag és a reggeli frissítő, kávé költségét.

Az ebéd külön igényelhető, melyet az alap részvételi díj nem tartalmaz. Esetleges ebéd igényét a jelentkezési lapon jelezheti. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás (a reggeli bekészítés, valamint igény esetén az ebéd), mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a költségeket megbontjuk.

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020