Üzleti és magáncélra használt autók adózása 2020.

Munkavégzéshez használt saját és céges autók költségeinek elszámolása és adózása

A téma szakértői bemutatják a cégek vagy magánszemélyek tulajdonában lévő, továbbá általuk bérelt, lízingelt gépjárművek áfa, szja és cégautóadó szabályait. Minden fontos gazdasági eseményről szó lesz, kezdve a beszerzéstől az üzemeltetésen át egészen az értékesítésig. Konferenciánkon az előadók megválaszolják a napi munka során felmerülő kérdéseiket, figyelemmel a gyakorlatban előforduló megoldásokra és felhívják a figyelmet az esetleges adókockázatokra.

2019. november 12.
10:00 - 15:00
(Regisztráció: 9:30 - 9:55)
Hunguest Hotel MILLENNIUM ***

Főbb témakörök

* Cégautó áfa elszámolásának részletes szabályai * Személygépkocsi beszerzése, zárt és nyílt végű lízing * Tételes levonási tilalom és feloldása * Bérbevétel és operatív lízing értelmezése * Bérbeadási céllal vásárolt személygépkocsinál áfa levonása * Magánhasználat értelmezése különös figyelemmel a munkába járásra * Bérelt, az opciós lízingbe vett személygépkocsi áfa levonására vonatkozó új szabályok * Az 50%-os levonási hányad értelmezése * Hogyan vonható le a teljes bérleti díj útnyilvántartás vezetése nélkül? * Mi a helyes áfa elszámolás, ha a munkáltató magánhasználati térítést szed a dolgozótól?
* Áfa megtakarítási lehetőségek, az optimális cégautós konstrukció kialakítása * Kizárólag üzleti használatú személygépkocsik kezelése * Az általános szabályok szerinti levonás választásáról * A magánhasználat piaci árára mikor kell felkorrigálni az áfa alapot és mely esetekben mellőzhető ez? * Üzleti használat igazolása * A munkavállaló által fizetett magánhasználati ellenérték helyes elszámolása * Fenntartási, üzemeltetési, javítási költségek kezelése az áfa-ban * Üzemanyagköltség átterhelése * Üzemanyagkártyával történő tankolás új áfa szabályai
* Cégautó SZJA szabályai * Személygépjármű fogalmának jelentősége az Szja törvényben * Magánszemély által használt saját és nem saját tulajdonú gépjármű (bérelt, lízingelt, szívességi használatba kapott) üzleti célú használata során alkalmazható költségelszámolási szabályok * Üzemanyag, fenntartás, karbantartás, biztosítás, tisztítás, parkolás, garázsbérlet, autópálya használata során felmerülő kiadások érvényesítése, bizonylatolás rendje * Munkába járáshoz használt járműveknél kötelezően fizetendő térítések szabályairól * Kiküldetési rendelvény és útnyilvántatás közötti különbségek
* Cégautó adó megfizetésére és bevallására vonatkozó rendelkezések, mind a kifizető, mind a magánszemély oldaláról vizsgálva * Belföldön és külföldön bérelt cégautó utáni kötelezettségek megállapítása * Autó juttatása, mire vonatkozik a cégautó mentesség * Károk kezelése
* Szakmai konzultáció, egyéni kérdések megválaszolása

Részvételi díj

24.700 Ft/fő + ÁFA

 

KEDVEZMÉNYEK

18.700 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

21.900 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  október 31-ig beérkezik hozzánk.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Ebéd (igény esetén): 3200 Ft/fő + ÁFA

 


 

 

 

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk: Az ár tartalmazza az információs anyag és a reggeli frissítő, kávé költségét.

Az ebéd külön igényelhető, melyet az alap részvételi díj nem tartalmaz. Esetleges ebéd igényét a jelentkezési lapon jelezheti. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás (a reggeli bekészítés, valamint igény esetén az ebéd), mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a költségeket megbontjuk.

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020