Elektronikus számlázás a változó jogszabályi környezetben

Az elektronikus számla értelmezése és használata vállalkozásonként és országonként is különböző. A számlaképtől az automatizált gépi feldolgozást lehetővé tevő rendszerekig nagyon széles az értelmezési tartomány, ugyanakkor nagyon sok vállalkozásnál az elektronikus számla a postai szolgáltatások megkerülésével egyenlő.

Az előadás bemutatja a jelenlegi magyar jogszabályi környezetet és a helyes (vagy éppen helytelen) vállalkozói gyakorlatot. Az egyes részkérdésekre külön-külön kitérve példa megoldásokkal színesítjük konferenciánkat. Kitekintünk más országok elektronikus számlázási rendszerére, és annak fejlettségi fokát is megvizsgáljuk a magyar gyakorlathoz képest. Foglalkozunk a HÉA irányelv változásának tervezetével és annak számlázásra, elektronikus számlázásra és számlaadat-szolgáltatásra gyakorolt hatásait is átbeszéljük. Az előadás végére megértjük, hogy a PDF számla miért nem lesz elektronikus számla a jelenlegi tervek szerint 2024-től és milyen más jelentős változásokra kell felkészülni a számlázás területén.

Kreditpontok

Mérlegképes könyvelők, könyvvizsgálók, adótanácsadók, adószakértők és okleveles adószakértők az e-learning tananyagok megtekintéséért kreditpontokat kaphatnak az alábbiak szerint:

Mérlegképes könyvelők (vállalkozási szakterület, nem számviteli témakör)3 kreditpont 
Adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők:  4 kreditpont
Könyvvizsgálók:  akkreditáció alatt

Kérjük, kreditpont igényét a jelentkezési lap kitöltésekor szükséges adatai megadásával külön jelezze!

A PM hivatalos állásfoglalásához igazodva kreditpont igazolást csak annak a résztvevőnek áll módunkban kiállítani, aki a tananyagokat egymást követően nézte meg. Ha belekezdett az egyik tananyagba, annak összes modulját maradéktalanul megtekintette, egy-egy modult megszakítás nélkül, egymást követően, eltérő időpontban nézett végig, és a másik tananyag moduljait csak ez után kezdte el teljesíteni.  Az egyedi felhasználónevek az első belépéstől számított 30 napig érvényesek! A kreditpontok várhatóan 2023.05.25. és 2023.12.31. közötti megtekintés esetén adhatók ki.

 

A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) szeptember 1-től életbe lépett módosító rendelkezései értelmében szükséges adatok megadása.

Részvételi díj

19.900 Ft/fő

Kedvezmények

14.900 Ft/fő, ha megrendelése november 30-ig beérkezik hozzánk

Más kedvezménnyel nem összevonható!

Az online képzés 2 videó modulból áll, melyek együttes időtartama 182 perc.

Az ár tartalmazza az online képzést és az előadás anyagát letölthető pdf formátumban.

 

 

Az előadás anyagának a megtekintési határideje: 2023. 12. 20.

 

 

Főbb témakörök

• Elektronikus számlázás jelenlegi legfontosabb szabályai
• Elektronikus számlák típusai: számlakép, adatstruktúra, hibrid e-számla
• Elektronikus számla és számlaadat-szolgáltatás kapcsolata
Elektronikus számlázási modellek Európában
• Elektronikus számlázás magyarországi lehetőségei
• Elektronikus számla kibocsátásának módszerei, technikái
• Elektronikus számla hatékony befogadása
Buktatók és nehézségek az elektronikus számlázásban
• Elektronikus számlák archiválása
Számlázással kapcsolatos irányelvi változások
• Elektronikus számla fogalmának megváltozása
• Számla adattartalmi változások
Kötelező elektronikus számlázás a közösségi ügyleteknél
• Elektronikus számla és számlaadat-szolgáltatás
• Utak és lehetőségek a jövő elektronikus számlázásában
Szakmai konzultáció, a résztvevők kérdéseinek megválaszolása

Videó

Kérjük, kattintson az alábbi linkekre a felvétel megtekintéséhez:

https://infoszfera.videosquare.eu/hu/channels/details/10047,Elektronikus_szamlazas_a_valtozo_jogszabalyi_kornyezetben

 

(A felvétel megtekintéséhez egyedi felhasználónév és jelszó szükséges. Amennyiben még nincs felhasználóneve és jelszava, rendelje meg tananyagunkat.)

Minden jog fenntartva!

Esetleges hibajelenségek

1. Hibaüzenet: “A felvételek megtekintéséhez az Adobe Flash Player szoftver egy újabb verziójára van szükség…”. Megoldás: Töltse le, és telepítse az Adobe Flash lejátszó legfrissebb verzióját!

2. A lejátszás akadozik: Valószínűleg nincs elegendő sávszélesség a videó lejátszásához. (Hálózati igény: Minimálisan 800KBps-1MBps letöltési sávszélesség.)

Megrendelés feltételei

Egyéb információk:

Az infoszfera.hu honlapon közzétett film, videófelvétel és egyéb szerzői mű kizárólag a mű szerzője, az előadók, illetve az Infoszféra Kft. írásbeli engedélyével terjeszthető, közvetíthető a nyilvánosság felé, illetve tehető nyilvánosság számára hozzáférhetővé online felületeken. A konferenciák videófelvételeinek letöltése szigorúan tilos! Az Infoszféra Kft., a szerző és az előadók a megjelentetett felvételek, szakmai anyagok írásbeli engedély nélküli felhasználását a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 36. § (2) alapján megtiltják.

Technikai probléma esetén kérjük, hívja a 30-318-4455-ös telefonszámot!

Jelentkezési és részvételi feltételek:

1. A videokonferenciára/e-learning-re való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért fizetési kötelezettséget von maga után.
2. A jelentkezésről online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. A részvételi díjról átutalásos számlát küldünk.
4. A bejelentkezéshez szükséges egyedi felhasználónevet, jelszót, és az anyag(ok) elérhetőségét a számla kiegyenlítése után küldjük majd el a megrendelőnek.
5. Az egyedi felhasználónevek az első belépéstől számított 30 napig érvényesek!

Széchenyi 2020