Változások a polgári perrendtartásban 2021. január 1-től

Országos Online ÉLŐ Konferencia a PKKB bírójával (Ügyvédeknek 6 kreditpont)

2020. november 17-én elfogadta a parlament azon jogszabálymódosítást,
amely 2021. január 1-től jelentősen módosítja a polgári perekben irányadó eljárási szabályokat! 

 • Sorrendben a témaköröknél szót ejtünk a jövő évi polgári perek eljárási szabályainak módosításáról, melynek célja, egyes rendelkezéseknél a szabályozás finomítása és a perjogi szabályok egyszerűsítése. (Kevesebb kötelező tartalmi elem a keresetleveleknél – Több hiánypótlási lehetőség – Több írásbeli előkészítés)
 • Az elmúlt két év bírósági gyakorlata számos jogértelmezést igénylő kérdést vetett fel, megannyi tapasztalat került összegyűjtésre. Szakmai napunkon hallgatóink tájékoztatást kapnak a legfrissebb bírósági tapasztalatokról, a bírói gyakorlatról a számos jogerős határozaton keresztül.

 

MEGSZEREZHETŐ KREDITPONTOK ÜGYVÉDEKNEK:  6 kreditpont

A kreditpontok megszerzésének feltétele az előadáson való részvétel. A képzés NEM vizsgaköteles!

 

Tájékoztató az ügyvédek kötelező kreditpontos továbbképzéséről>>
2021. február 23.
9:00 - 16:30
(Regisztráció: 8:30 - 8:55)
Online ÉLŐ előadás - Microsoft Teams

Főbb témakörök

 • Általános kérdések: a hatáskör, illetékesség, perköltség és mentességek változásai
 • A jogi képviselő szerepe és a rá irányadó szabályok
 • A keresetlevél tartalma, különös tekintettel a bírói gyakorlatra
 • Az új per szerkezete, a perfelvételi szak megszorításai és buktatói
 • A jogi képviselő nélküli félre irányadó eltérések
 • Az érdemi szak: bizonyítás, jogellenes bizonyíték, magánszakértő, utólagos kereset (és ellenkérelem) változtatás
 • Dióhéjban a fellebbezésről, felülvizsgálatról és perújításról
 • Változások 2021. január 1-től
 • Konzultáció

Részvételi díj

31.200 Ft/fő + ÁFA

KEDVEZMÉNYEK

25% kedvezménnyel 23.400 Ft/fő + ÁFA, ha február 18-ig jelentkezik.

 


A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Jelentkezési és részvételi feltételek

A kreditpontos igazolások kiadásának feltétele a webináriumon való részvétel esetén:

 • A rendezvényközvetítés (webinárium) valósidőben MICROSOFT TEAMS alkalmazáson keresztül fog történni. Az alkalmazás az következő linken tölthető le: Microsoft Teams letöltés (az alkalmazás letöltése és használata ingyenes). A Microsoft Teams használatával kapcsolatos tájékoztatónkat itt találja
 • A rendezvény előtt 1 nappal a hallgatóknak kiküldjük az MS Teams megnyitásához szükséges linket. A webináriumba a rendezvény megkezdése előtt 30 perccel tud csatlakozni.
 • A kreditpontos igazolások kiadásának feltételei:
  • A rendezvény időtartamának minimum 90%-án való igazolt részvétel.
  • A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) szeptember 1-től életbe lépett módosító rendelkezései értelmében szükséges adatbekérő űrlap kitöltése
 • Hálózati követelmény: Minimálisan 5 MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

 

Jelentkezési és részvételi feltételek:

1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel  küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették.
5. Jelen rendezvény főszervezője partnercégünk, a System Media Kft. A továbbképzés az OAB nyilvántartásában partnercégünk nevén szerepel, kreditigazolást a résztvevőknek ők állítanak ki, ezért a kreditigazolás kiállításához szükséges adatok a részükre továbbításra kerülnek.
6. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020