(6 kredit) A bírósági végrehajtás és a végrehajtási perek a gyakorlat szemszögéből

Kreditpontos Jogi Konferencia + Online élő közvetítés (Ügyvédeknek 6 kreditpont)

A bírósági végrehajtás a „puding próbája”. Tudja-e és hogyan érvényesíteni követelését a jogosult? Milyen perek kapcsolódnak a végrehajtási eljáráshoz? Hogyan lehet elérni, hogy még meglegyen az adós vagyona, mire végrehajtásra kerül sor?

Néhány gondolat, amit érdemes és kell is áttekinteni ahhoz, hogy mind a végrehajtást kérő, mind az adós megfelelően, a jó eljárás kiválasztásával tudja jogait érvényesíteni. Mindezt előadónk a bírói gyakorlat tükrében mutatja be, példákkal és magyarázatokkal.

 

 

MEGSZEREZHETŐ KREDITPONTOK ÜGYVÉDEKNEK: 6 kreditpont

A kreditpontok megszerzésének feltétele az előadáson való részvétel. A képzés NEM vizsgaköteles!
Tájékoztató az ügyvédek kötelező kreditpontos továbbképzéséről>

 

2022. december 07.
9:00 - 16:00
(Regisztráció: 8:30 - 8:55)
Online ÉLŐ előadás - Microsoft Teams

Főbb témakörök

• A végrehajtás elrendelésének gyakorlati problémái
• Az elrendeléssel kapcsolatos jogorvoslatok
• A végrehajtás foganatosításának problémái
• Az ingóvégrehajtás kérdései
• Az ingatlanvégrehajtás
• Jogorvoslat a foganatosítással kapcsolatban, kiemelve a végrehajtási kifogást
• A biztosítási intézkedés elhatárolása az ideiglenes intézkedéstől
• A Vht. 41. § és 55-56. § szabályainak magyarázata, visszvégrehajtás
• A végrehajtás megszüntetési és korlátozási per esetkörei, elhatárolás a végrehajtási lappal és a záradékkal elrendelt végrehajtás megszüntetése között
• Elhatárolása a perújítástól, a végrehajtási lap visszavonásától és a végrehajtási kifogástól
• Kötelező megelőző eljárás, a peres felek kötöttek
• Keresetindítás szabályai
• Végrehajtási igényper
• Foglalás tűrése és követelés behajtása iránti perek, kapcsolatuk a Vht.-val
• A végrehajtási eljárásba való bekapcsolódás iránti per és kapcsolata a Vht.-val
• Az adós vagyonának „elfogása”

Részvételi díj

24.900 Ft/fő + ÁFA

KEDVEZMÉNYEK

10% kedvezménnyel 22.410 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.


KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK

Képzési tájékoztató

Felnőttképzési szerződés

Jelentkezési és részvételi feltételek

Az ár tartalmazza a kiadvány anyagát elektronikus formában és az online előadáson való részvételt.

Az online élő előadás (webinárium) Microsoft Teams alkalmazáson keresztül kerül közvetítésre. Az alkalmazás az következő linken tölthető le: Microsoft Teams letöltés (az alkalmazás letöltése és használata ingyenes)  A Microsoft Teams használatával kapcsolatos tájékoztatónkat itt találja>>

A részvételhez az alkalmazás letöltése nem feltétel, mert az előadás a szoftver online verziójában is követhető.
Az előadáshoz bármilyen eszköz segítségével csatlakozhatnak, de amennyiben van rá lehetőség ajánlott asztali számítógép vagy laptop használata. Az élő előadáshoz való teljes becsatlakozáshoz mikrofon és webkamera nem kötelező, de a kommunikáció során segítséget nyújthat!

Hálózati követelmény: Minimálisan 15 MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

A kreditpontos igazolások kiadásának feltétele:

  • A rendezvényen való minimum 95%-os részvétel. A hallgató rendszerbe való be- és kijelentkezését a rendszer naplózza!
  • A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) szeptember 1-től életbe lépett módosító rendelkezései értelmében szükséges adatbekérő űrlapot kitöltése

 

Jelentkezési és részvételi feltételek:

1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették.
5. Jelen rendezvény főszervezője partnercégünk, a System Media Kft. A továbbképzés az OAB nyilvántartásában partnercégünk nevén szerepel, kreditigazolást a résztvevőknek ők állítanak ki, ezért a kreditigazolás kiállításához szükséges adatok a részükre továbbításra kerülnek.
6. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020