Dolgozók és üzletfelek részére szervezett rendezvények, tréningek, ajándékok adózása – külföldön és belföldön

Online ÉLŐ közvetítésAz év második felében egyre több rendezvény, üzletfelek és a dolgozók részére szervezett eseménnyel találkozhatunk. A nyári törvénymódosításnak köszönhetően kedvezőbben adózik a reprezentáció és az üzleti ajándék. Azonban számos rendezvényt, eseményt teljes adókötelezettség terhel, ezért mérlegelni szükséges milyen kiadások után milyen adót kell fizetni. A különböző tréningek, a csapatépítő programok, az üzleti partnerek részére szervezett események mellett fel kell készülni a virtuális rendezvényekre is, melynek dokumentálása az adókötelezettség ellenőrzésekor elengedhetetlen. A juttatás költsége tekinthető a tevékenység feltételének, egyes meghatározott juttatásnak, vagy a magánszemély összevonás alá eső jövedelmének, mely más és más  adójogi megítélés alá esik. Az egyes határon átnyúló oktatások, tréningek áfa minősítése is gyakori kérdésként merül fel. Az előadáson a dolgozók és az üzletfelek részére szervezett események és az eseményeken, vagy attól függetlenül adott ajándékok adózását ismertetjük.

2021. szeptember 29.
10:00 - 14:00
(Regisztráció: 9:30 - 9:55)
Online ÉLŐ előadás - Microsoft Teams

Főbb témakörök

Horváthné Szabó Beáta előadása

Rendezvények lebonyolításának feltételei
Bevételnek és nem bevételnek minősülő juttatások
Rendezvényszervező vagy a megrendelő által viselt költségek
Oktatás díja
Étkezés
Üzleti utazás
Szállás
Szórakoztató program
Reklámajándék
Társaság által finanszírozott rendezvények adózása
Reprezentációs események (családi nap, iskolakezdési party, üzleti megbeszélés, cégévforduló, üzleti évzárás, karácsony)
Szabadidős rendezvények (sportnap, csapatépítés, borkóstolás, vitorlázás, vendéglátás)
Ajándékozás utáni adókötelezettségek
Dolgozók részére adott ajándékok (csekélyértékű,  lojalitás elismerése, gyermek iskoláztatása, karácsonyi pulyka, stb)
Üzleti kapcsolatok keretében adott ajándékok

Dr. Csátaljay Zsuzsanna előadása

Az egyes ajándékozási konstrukciók áfa minősítése
Dolgozóknak, üzletfeleknek, kívülállóknak adott ajándékok áfa kezelése
Az áfa levonás szabályai: mikor vonható le és mikor tilos levonni az áfát?
A zárkörű és a nyílt árusítású rendezvények áfa megítélése között van-e különbség?
Ajándékok pénzben és természetben, termékben, szolgáltatásban, utalványban
Az oktatások, tréningek áfa szerinti teljesítési helye
Mikor kell áfásan számlázni az oktatást, tréninget, és mikor nemzetközi fordított adózással
Az adó mértéke
A kapcsolódó költségek áfa megítélése
A számla tartalma
Tagvállalatoknak átszámlázott tréning költségek
Van-e különbség az áfa kezelésben az oktatás, a  rendezvényszervezés, konferencia tartása, a rendezvényekre belépés biztosítása és a tréning között?
Milyen esetben kell adószámot váltani oktatás, tréning miatt más tagállamban
Az egyablakos rendszer mint könnyítés az oktatások, rendezvényszervezések kapcsán
Új európai bírósági esetek a témakört érintően

Részvételi díj

24.900 Ft/fő + ÁFA

KEDVEZMÉNYEK ONLINE RÉSZVÉTEL ESETÉN

16.900 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

17.900 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése szeptember 24-ig beérkezik hozzánk.

Jelentkezési és részvételi feltételek

Az ár tartalmazza a kiadvány anyagát elektronikus formában.Az online élő előadás (webinárium) Microsoft Teams alkalmazáson keresztül kerül közvetítésre. Az alkalmazás az következő linken tölthető le: Microsoft Teams letöltés (az alkalmazás letöltése és használata ingyenes)  A Microsoft Teams használatával kapcsolatos tájékoztatónkat itt találja>>

A részvételhez az alkalmazás letöltése nem feltétel, mert az előadás a szoftver online verziójában is követhető.
Az előadáshoz bármilyen eszköz segítségével csatlakozhatnak, de amennyiben van rá lehetőség ajánlott asztali számítógép vagy laptop használata. Az élő előadáshoz való teljes becsatlakozáshoz mikrofon és webkamera nem kötelező, de a kommunikáció során segítséget nyújthat!

Hálózati követelmény: Minimálisan 15 MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

 

Jelentkezési és részvételi feltételek:

1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

További rendezvényeink

Széchenyi 2020