Hulladékgazdálkodási szabályok változásai 2023 júliusától, a koncessziós hulladékgazdálkodásra való átállás szabályai

Online ÉLŐ előadás

Az európai uniós hulladékgazdálkodási irányelveknek megfelelően, 2023. július 1-től jelentősen átalakultak a magyar hulladékgazdálkodási szabályok is. Ezek az átalakulások a napi gyakorlatban mindenkit érintenek kisebb-nagyobb mértékben, cégeket és magánszemélyeket egyaránt.

Az előadás során a hatályos jogszabályi előírások, a júniusban elfogadott szabályok ismertetése mellett előadóink kitérnek az ismert végrehajtási rendeletek tervezetére is. Szó lesz a gazdálkodók feladatairól, a változások trendjéről, illetve időpontjairól is.

 

2023. július 26.
9:00 - 14:00
(Regisztráció: 8:30 - 8:55)
Online ÉLŐ előadás - Microsoft Teams

Főbb témakörök

 • Az Alkotmánybíróság 2023. júniusi határozata a koncessziós rendszerrel kapcsolatban
 • A Ht. és kapcsolódó törvényi szabályozások változásai 2023. július 1. után
 • A kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer/EPR hulladékgazdálkodási vonatkozásai
 • A Ht. végrehajtási rendeletei 2023. július 1. napjától
 • Kormányrendeletek
 • Miniszteri rendeletek
 • MEKH rendeletek
 • A hulladékgazdálkodási koncesszió keretein belül a közszolgáltatási résztevékenység ellátása 2023. július 1. után
 • A hulladékgazdálkodási koncesszió keretein belül az intézményi résztevékenység ellátása 2023. július 1. után
 • A gazdálkodó szervezetek feladatai az új rendszerben
 • A hatóságok hulladékgazdálkodási feladatai az új rendszerben

Részvételi díj

24.900 Ft/fő + ÁFA

KEDVEZMÉNYEK

20.900 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek.

22.900 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése július 24-ig beérkezik hozzánk.

Jelentkezési és részvételi feltételek

Az ár tartalmazza a kiadvány anyagát elektronikus formában.

Az online élő előadás (webinárium) Microsoft Teams alkalmazáson keresztül kerül közvetítésre. Az alkalmazás az következő linken tölthető le: Microsoft Teams letöltés (az alkalmazás letöltése és használata ingyenes) A Microsoft Teams használatával kapcsolatos tájékoztatónkat itt találja>>

A részvételhez az alkalmazás letöltése nem feltétel, mert az előadás a szoftver online verziójában is követhető.
Az előadáshoz bármilyen eszköz segítségével csatlakozhatnak, de amennyiben van rá lehetőség ajánlott asztali számítógép vagy laptop használata. Az élő előadáshoz való teljes becsatlakozáshoz mikrofon és webkamera nem kötelező, de a kommunikáció során segítséget nyújthat!

Hálózati követelmény: Minimálisan 15 MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

 

Jelentkezési és részvételi feltételek:

1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020