(6 kredit) Ingatlanjog 2023.

Dologi jog a gyakorlatban, Közös tulajdonnal kapcsolatos jogviták - Jogi konferencia - Ügyvédeknek 6 kreditponttal

Konferenciánkon az ingatlanjoghoz kapcsolódó jogok érvényesítéséről, azok gyakorlati következményeiről beszél szakértő előadónk.

A mindennapokban gyakran alakul ki jogvita az ingatlanokkal, a közös tulajdonnal kapcsolatban. A bíróság szemszögéből tekintjük át ezen perek sajátosságait, buktatóit és következményeit. Előadónk az egyes esetek jogszabályi háttere mellett, a bíróságok gyakorlatát és gyakorlatban is hasznosítható szakmai tapasztalatokat, javaslatokat oszt meg a résztvevőkkel.

MEGSZEREZHETŐ KREDITPONTOK ÜGYVÉDEKNEK:  6 kreditpont

A kreditpontok megszerzésének feltétele az előadáson való részvétel. A képzés NEM vizsgaköteles!

 

Tájékoztató az ügyvédek kötelező kreditpontos továbbképzéséről>>
2023. április 18.
9:00 - 16:00
(Regisztráció: 8:30 - 8:55)
Online ÉLŐ előadás - Microsoft Teams

Főbb témakörök

 • A dologi jog alapelvei és gyakorlati következményeik
 • A dolgok osztályozása és ennek gyakorlati következményei
 • A tulajdonszerzési módok osztályozása és ennek gyakorlati következményei
 • Az elbirtoklás
 • A ráépítés
 • A túlépítés
 • A birtok- és szomszédjogi viták
 • A telekhatárviták
 • A közös tulajdon használatával és a megszüntetésével kapcsolatos jogviták
 • A telki szolgalmakkal kapcsolatos jogviták
 • A fontosabb öröklési jogviták
 • Az anyagi öröklésjog és a hagyatéki eljárás kapcsolata
 • A telekkönyvi jog és az ingatlan-nyilvántartási eljárás gyakorlati alapkérdései
 • A földforgalmi szabályozás néhány gyakorlati problémája
 • Konzultáció

Részvételi díj

29.900 Ft/fő

KEDVEZMÉNYEK

26.900 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése április 14-ig beérkezik hozzánk.


KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK

Képzési tájékoztató

Felnőttképzési szerződés

Jelentkezési és részvételi feltételek

Az ár tartalmazza:  online előadás esetén  a kiadvány anyagát elektronikus formában

 • A online élő előadás (webinárium) valósidőben MICROSOFT TEAMS alkalmazáson keresztül kerül közvetítésre. A részvételhez az alkalmazás letöltése nem feltétel, mert az előadás a szoftver online verziójában is követhető.
  Az előadáshoz bármilyen eszköz segítségével csatlakozhatnak, de amennyiben van rá lehetőség ajánlott asztali számítógép vagy laptop használata. Az élő előadáshoz való teljes becsatlakozáshoz mikrofon és webkamera nem kötelező, de a kommunikáció során segítséget nyújthat!
  Amennyiben mégis szeretné, az alkalmazás az következő linken tölthető le: Microsoft Teams letöltés (az alkalmazás letöltése és használata ingyenes). A Microsoft Teams használatával kapcsolatos tájékoztatónkat itt találja
 • A rendezvény előtt 1 nappal a hallgatóknak kiküldjük az MS Teams megnyitásához szükséges linket. A webináriumba a rendezvény megkezdése előtt 30 perccel tud csatlakozni.
 • Hálózati követelmény: Minimálisan 5 MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

 

A kreditpontos igazolások kiadásának feltételei:

  • A rendezvény időtartamának minimum 95%-án való igazolt részvétel.
  • A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény (Fktv.) szeptember 1-től életbe lépett módosító rendelkezései értelmében szükséges adatok megadása és a felnőttképzési szerződés, valamint jelentkezési lapon található nyilatkozatok elfogadás

 

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség! Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020