Környezetvédelmi termékdíj 2016. – Fókuszban az I. negyedéves bevallás és az ellenőrzés

A környezetvédelmi termékdíj szabályozás évről évre sok fejtörést okoz a vállalkozásoknak, hiszen a bonyolult és sűrűn változó szabályrendszer, valamint a szerteágazó adminisztratív feladatok komoly kihívást jelentenek a mindennapi munka során. Sok a változás, amelyhez igazodni kell, meg kell felelni a szerteágazó szabályozásnak.

 2016. januártól jelentős változások léptek életbe a környezetvédelmi termékdíjas szabályozásban!

A kötelezettségek és a feladatok ismerete mellett nélkülözhetetlen az átgondolt, biztos alapokon nyugvó belső nyilvántartások kialakítása, amelyből megállapítható és alátámasztható a negyedéves termékdíj-fizetési kötelezettség.

Szerezze meg szakértőinktől a tudást, hogy az Ön nyilvántartása, és negyedéves bevallása is tökéletes lehessen!

A NAV nagy hangsúlyt fektet a termékdíjfizetés ellenőrzésére, ebből következően komoly a mulasztásokkal kapcsolatos bírság kockázata.

Jöjjön el konferenciánkra, és kerülje el a bírságot!

2016. április 05.
9:00 – 16:00
(Regisztráció: 9:00)
Hotel Hungaria City Center****

Főbb témakörök

 9:00 – 12:00   Fekete Balázs – GS1 MAGYARORSZÁG Nonprofit Zrt., vezető szakértő

* Bejelentési szabályok változása 2016-tól (TKORNY, KESZ nyomtatványok)
* Forgalomba hozatal definíció bővítése a belföldi távolsági értékesítés versenyhátrányának feloldására.
* Egyéni hulladékkezelés fogalmának és teljesítésének egyszerűsítése. Termékdíj-előleg bevezetése, bevallási rend változása.
* Elektromos és elektronikai termékek körének változásai
* Gépjármű forgalomba hozók (saját célú felhasználók) számára termékdíjátalány bevezetése. Mi az átalány mértéke, kikre vonatkozik, hogy lehet igénybe venni, hogyan kell bevallani?
* Termékdíjköteles termékek rendszerének változásai, azok hogyan érintik az eddigi kötelezettségeket!
* Csomagolással kapcsolatos fogalmi változások: csomagolás fogalmának bővítése, kereskedelmi csomagolás, – csomagolószer fogalom pontosítása, új fogalmak bevezetése: csomagolás alkotóeleme, összetevője, része, csomagolási hulladék, újrahasználható csomagolás.
* Új fogalmak: építési termék, kézműipari termék, ipari szerszámok.
* Új szabály: lebontott csomagolásból képződő csomagolási hulladék első belföldi birtokosának kötelezettsége a külföldi előállítású csomagolás behozatala esetén. Mi változik, mire kell figyelni. Esetpéldák bemutatása.
* Saját célú felhasználás fogalmának pontosítása a csomagolás elválasztása esetén.
* Számlán való feltüntetési kötelezettség enyhítése csomagolószerek és reklámhordozó papírok esetében.
* Új visszaigénylési lehetőség a csomagolás alkotórészeként forgalomba hozott záróelem kereskedelmi csomagolószerként megfizetett termékdíja esetében. Esetpélda bemutatása.
* Felkészülés az I. negyedéves bevallásra
* Gyakorlati példák bejelentésre, számlán való feltüntetésre, termékdíj-kötelezettség megállapítására és bevallás elkészítése csomagolószer termékkör esetén.
* Konzultáció

13:00 – 16:00 Debreczeni László – termékdíj szakértő

* Kötelezettek köre, azaz a személyi hatály meghatározása
* Új fogalmak, a termékdíjköteles termékek meghatározását segítő új definíciók, pontosítások. Építési termék, kézműipari termék, kézműipari tevékenység, valamint az ipari szerszámok meghatározásai
* Csomagolás – csomagolószer és a kereskedelmi csomagolás – kereskedelmi csomagolószer szabályai
* Újrahasználható csomagolószer, és annak részletei
* Kibocsátás és készletre vétel aktualitásai, a forgalomba hozatal definíciójának kiegészítése
* Belföldre és külföldre értékesítés szabályai. Nemcsak a hazai, hanem a külföldi gazdálkodóknak is termékdíjat kell fizetniük, ha díjköteles terméket online értékesítés útján magyarországi vevőnek adnak el
* Bejelentés, bevallás és nyilvántartás, fókuszban az első negyedéves bevallás
* Termékdíj-átalány bővülése a gépjármű átalánnyal
* Nyilatkozatadás, szerződéses átvállalás részletei
* Egyéni hulladékkezelést teljesítő bevallási és előlegfizetési kötelezettségei, vagyis az eddigi negyedéves bevallási és fizetési kötelezettségét évente egyszeri termékdíj előleg bevallási és megfizetési, majd a tárgyévet követően éves elszámolási kötelezettség váltja fel
* Megnyílik az átalánydíj-fizetés lehetősége a gépjárműgyártók és forgalmazók számára
* Termékdíj raktár változásai
* Ellenőrzésre vonatkozó rendelkezések, azok változása, továbbá a termékdíjhiány, termékdíj-tartozás, termékdíj-különbözet
* Konzultáció

Részvételi díj

24900 Ft/fő + ÁFA
 

Kedvezmények

40% kedvezménnyel 14.940 Ft/fő + ÁFA, ha egy cégtől többen jelentkeznek!

30% kedvezménnyel 17.430.- Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése március 31-ig beérkezik hozzánk.

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Jelentkezési és részvételi feltételek

Egyéb információk: Az ár tartalmazza az információs anyag és a reggeli frissítő, kávé költségét.

Az ebéd külön igényelhető, melyet az alap részvételi díj nem tartalmaz. Esetleges ebéd igényét a jelentkezési lapon jelezheti. A rendezvényeinken nyújtott étel-ital fogyasztás (a reggeli bekészítés, valamint igény esetén az ebéd), mint természetbeni juttatás után a közterheket a résztvevő cégnek kell megfizetni, ezért a számlánkban a költségeket megbontjuk.

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel, postai úton küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették, illetve a helyszínen bemutatják az átutalás elindításáról szóló dokumentumot, vagy a részvételi díjat a rendezvény helyszínén készpénzben kiegyenlítik.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020