Külföldi befektetések (kriptoeszközök, tőzsde, külföldi számlák) adózása, adóoptimalizálása

Adóreggeli (Élő online közvetítés)

Az online tőzsdézésnek és a fintech cégek applikációinak hála, ma már bárki néhány gombnyomással befektetheti megtakarításait külföldi értékpapírokba. Azonban sokan abban a tévhitben élnek, hogy így szerzett jövedelmük után Magyarországon nem kell adózniuk, vagy legalábbis, ha nem vallják be, akkor a radar alatt maradnak és az adóhatóság nem szerez tudomást gyarapodásukról. Nagyobbat azonban nem is tévedhetnének: a NAV ma már szinte mindenre rálát. Azonban jó hír, hogy az utóbbi években több olyan szabályozás is született, amely lehetővé teszi, hogy a jövedelmüket tisztességesen bevalló adózók zsebébe ne túl mélyen nyúljon bele az állam. A külföldi befektetések adózása során részletesen fogunk foglalkozni sok-sok esettanulmány keretében azokkal a tőkejövedelmekkel, amelyek leggyakrabban előfordulnak a magyarországi befektetők portfoliójában, ideértve a kriptovalutákból származó jövedelmeket is.

2022. június 08.
9:00 - 12:00
(Regisztráció: 8:30 - 8:55)
Online ÉLŐ előadás - Microsoft Teams

Főbb témakörök

• Adóegyezmények és a tőkejövedelmek
•  Kettős adóztatás elkerülése
• Külföldi forrásadók hatása
• Kamat, tőke és árfolyamnyereség adózása
• Egyéb jövedelmek
• Tőzsdei, illetve ellenőrzött tőkepiaci ügyletek
• Befektetési jegyek adózása
• Tartós befektetési számla
• Kriptoeszközzel végrehajtott ügyletből származó jövedelem
• Külföldi bizalmi vagyonkezelésből származó jövedelem
• Külföldi devizában szerzett jövedelmekre irányadó szabályok
• Tőkejövedelmek bevallása és adófizetés
• Konzultáció

Részvételi díj

24.900 Ft/fő + ÁFA

KEDVEZMÉNYEK ONLINE RÉSZVÉTEL ESETÉN

19.900 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése június 3-ig beérkezik hozzánk.

Jelentkezési és részvételi feltételek

Az ár tartalmazza a kiadvány anyagát elektronikus formában.

Az online élő előadás (webinárium) Microsoft Teams alkalmazáson keresztül kerül közvetítésre. Az alkalmazás az következő linken tölthető le: Microsoft Teams letöltés (az alkalmazás letöltése és használata ingyenes) A Microsoft Teams használatával kapcsolatos tájékoztatónkat itt találja>>

A részvételhez az alkalmazás letöltése nem feltétel, mert az előadás a szoftver online verziójában is követhető.
Az előadáshoz bármilyen eszköz segítségével csatlakozhatnak, de amennyiben van rá lehetőség ajánlott asztali számítógép vagy laptop használata. Az élő előadáshoz való teljes becsatlakozáshoz mikrofon és webkamera nem kötelező, de a kommunikáció során segítséget nyújthat!

Hálózati követelmény: Minimálisan 15 MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

 

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre és a részvételi díjat előzetesen megfizették.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk.

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség!

Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

Széchenyi 2020