A tényleges tulajdonos elrejtésének módjai, azonosítása, meghatározása összetett cégstruktúrák esetén

A pénzmosás és terrorizmus finanszírozása megelőzéséről és megakadályozásáról szóló törvény és a kapcsolódó jogszabályok évről évre egyre több feladatot generálnak a bankok, a biztosítók, a könyvelők, a könyvvizsgálók, az adótanácsadók, az ügyvédek, a székhelyszolgáltatók és még sok piaci szereplő számára.

Konferenciánkon ezúttal a tényleges tulajdonosoké lesz a főszerep, hiszen sok esetben nem egyértelmű, hogy kit kell annak tekinteni. Ráadásul a hatósági ellenőrzések során is ez a legfőbb vizsgálati szempont. Újdonság például, hogy az idei évben már a tényleges tulajdonosok vagyoni forrásával is foglalkozniuk kell a szolgáltatóknak. A tényleges tulajdonosok mellett kitérünk majd a legfrissebb változásokra is. A jogszabályi háttér bemutatása mellett pedig kiemelt szerepet kap a gyakorlati alkalmazás, továbbá a hatósági ellenőrzési tapasztalatok is.

2021. május 04.
9:00 - 13:00
(Regisztráció: 8:30 - 8:55)
Online ÉLŐ előadás - Microsoft Teams

Főbb témakörök

*Tényleges tulajdonos meghatározása: A Pmt. szerinti és az adóügyi definíció összevetése
* Kiknek kell azonosítani a tényleges tulajdonost?
* A tényleges tulajdonos feltérképezése
* Tényleges tulajdonos megállapítása összetett cégstruktúrák esetén
* Gyakori módszerek a tényleges tulajdonos elrejtésére
* Tényleges tulajdonosok központi nyilvántartása
* Tényleges tulajdonosi adatlap és nyilatkozatok kitöltése
* Kockázati besorolások és többletkövetelmények
* Szankciók és jogorvoslati lehetőségek
* Pmt. változások 2021.
* Konzultáció, egyéni kérdések megválaszolása

 

Részvételi díj

24.900 Ft/fő + ÁFA

KEDVEZMÉNYEK

21.900 Ft/fő + ÁFA, ha jelentkezése  április 30-ig beérkezik hozzánk.

 

A különböző kedvezmények nem összevonhatók!

Jelentkezési és részvételi feltételek

Az ár tartalmazza:   az online előadáson való részvételt és a kiadvány anyagát elektronikus formában

 

Online előadáshoz való csatlakozás technikai feltételei:

Az online élő előadás (webinárium) Microsoft Teams alkalmazáson keresztül kerül közvetítésre. Az alkalmazás az következő linken tölthető le: Microsoft Teams letöltés (az alkalmazás letöltése és használata ingyenes)  A Microsoft Teams használatával kapcsolatos tájékoztatónkat itt találja

A részvételhez az alkalmazás letöltése nem feltétel, mert az előadás a szoftver online verziójában is követhető, de abban a verzióban egyes funkciók korlátozva vannak.

A szakmai nap bármilyen eszközön követhető, de amennyiben van rá lehetőség ajánlott az asztali számítógépen vagy a laptopon történő csatlakozás. Az élő előadáshoz való teljes becsatlakozáshoz mikrofon szükséges, a webkamera nem kötelező, de a kommunikáció során segítséget nyújthat!

 

Jelentkezési és részvételi feltételek:
1. A rendezvényre való jelentkezés az aktuális részvételi díj elfogadásának és egyben megrendelésnek minősül, ezért a rendezvény megvalósulása esetén fizetési kötelezettséget von maga után. A rendezvényről való távolmaradás nem mentesít a részvételi díj megfizetésének kötelezettsége alól.
2. A regisztrációról online regisztrációs rendszerünk automatikus visszaigazolást küld a megadott e-mail címre, amely tartalmazza a megadott jelentkezési adatokat.
3. Az átutalásos számlát a regisztrációt követően, 8 napos, de legkésőbb a rendezvény napjáig szóló fizetési határidővel küldjük meg.
4. A rendezvényen csak azok az ügyfelek vehetnek részt, akik regisztráltak a rendezvényre, a részvételi díjat előzetesen megfizették.
5. Felhívjuk a regisztrálók figyelmét, hogy a rendezvényekről kép- és hangfelvétel, illetve fénykép készülhet. Ezeket a hang és képanyagokat nyomtatott és online anyagainkban, illetve a konferenciáról szóló tudósításban felhasználhatjuk

Lemondási feltételek:
Lemondást csak írásban fogadunk el, legkésőbb a rendezvény előtt egy héttel. Határidőn belüli lemondás esetén a már esetlegesen átutalt részvételi díjat 100 %-ban visszatérítjük. A lemondási határidőt követően beérkezett regisztrációkat a rendezvény közelsége miatt visszamondani nem lehet.
Amennyiben a résztvevő nem jelenik meg a rendezvényen, a részvételi díjat nem áll módunkban visszafizetni, illetve a részvételi díjra vonatkozó követelésünk érvényesítésétől eltekinteni.
A résztvevő személyének módosítására határidő nélkül van lehetőség! Lemondást csak írásban fogadunk el a következő elérhetőségen: info@infoszfera.hu

 

Hálózati követelmény: Minimálisan 15 MB/s letöltési sávszélességre van szükség. Ennek ma a legtöbb internet előfizetés megfelel (DSL, kábel). Kérjük, hogy a szolgáltatást stabil, folyamatos (megszakításmentes) internetkapcsolattal használja. A mobil eszközön történő megtekintés miatti problémákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Széchenyi 2020